Dezvoltatorul a făcut open-space, unind bucătăria cu sufrageria la apartamentul de sub mine. Cum pot să-l oblig, legal, să refacă pereții conform proiectului inițial?
In plan, apartamentele sunt prevazute cu bucatarie inchisa. De comun acord cu cumparatorul apartamentului de sub mine, dezvoltatorul a facut in acesta un open-space, unind bucataria cu sufrageria. Inca nu au iesit actele imobilului, cadastrele si intabularile, nu stiu daca s-a modificat autorizatia de constructie, in sensul acesta ptr apartamentul de dedesubt. Fiecare dintre noi am semnat doar antecontract si am dat avans.
Eu sunt deranjat de faptul ca am dat avans in acest bloc si pentru ca bucatariile erau inchise. Nu suport sa se imprastie mirosul de mancare in toata casa, cum se va intampla acum, ori de cate ori vecinul de dedesubt gateste, ptr ca mirosul va urca si in apartamentul meu. Am aceasta experienta din apartamentul in care am stat inainte.
Ce forma legala am sa il oblig pe dezvoltator sa refaca peretii, conform proiectului initial. De renuntat la cumpararea apartamentului, imi este dificil, deoarece am asteptat 1 an si 3 luni constructia blocului, am vandut apartamentul pe care il aveam anterior, sa il pot achita pe acesta, mai mult, de 2 luni stau cu chirie, sa se finalizeze blocul nou.
NU. Uitandu-ma acum in antecontract vad chiar urmatoarea fraza:
"Promitentului cumparator ii este interzis sa efectueze orice fel de modificari asupra apartamentului ce face obiectul prezentului inscris."
Asta inseamna ca doar promitentului cumparator ii este interzis, nu si promitentului vanzator. Daca dezvoltatorul face si in acte modificarea (autorizatie + cadastru), nu aveti cum sa va opuneti.
Cred ca si mirosul care iese de la hota dvs poate deranja vecinii. Unite sau nu cele 2 spatii ale vecinului, tot se gateste in bucatarie si tot pe hota iese mirosul. Asta este viata la comun.
Modificarea s-a facut doar la apartamentul de sub dumneavoastra, sau si la dumneavoastra?
Daca doar la apartamentul de sub dumneavoastra, pe unde considerati ca va intra mirosul?
Hota vecinilor
antovali
Cum as putea sa scap legal (nu imi plac scandalurile) de mirosul mancarii care vine de la o hota instalata la balcon etaj I (eu stau la etaj II) si din cauza ... (vezi toată discuția)