avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii contributia sanatate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

contributia sanatate

Buna ziua!
Este normal si legal sa se retina contributia la fondul de sanatate (cei 5,5% ) la comisioanele cuvenite unei persoane care are uncontract de colaborare cu o societate de asigurari dar care este si angajata intr un alt loc cu carte de munca si unde in mod normal se retin toate contributiile, pensie , sanatate, impozit.?
Cel mai recent răspuns: ohiki , utilizator 14:46, 7 Februarie 2013
Da, este normal si legal daca acest lucru este scris in contractul de munca.
Contributiile la sanatate

Potrivit Legii bugetului de stat pe anul 2012 (Legea nr. 293/2011), pentru acest an, cotele de contributii pentru asigurarile de sanatate sunt cele prevazute de Legea nr.95/2006, si anume:
5,2% pentru cota datorata de angajatori, prevazuta la art.258 din Legea nr.95/2006;
10,7% pentru cota datorata de persoanele prevazute la art.259 alin.(6) din Legea nr.95/2006, cu modificarile si completarile ulterioare.
5,5% pentru celelalte categorii de persoane care au obligatia platii contributiei direct sau cu plata din alte surse.

www.avocatnet.ro/content/art...
Sa inteleg ca daca pe langa cele doua surse de venit mai am un venit din chirii declarat voi plati si pe acest venit 5,5% ptr sanatate? Stau si ma intreb, daca eu platesc din fiecare venit sanatatea (contrat ce munca+ venit din contract colaborare soc de asigurari+ venit din chirii) e normal sa am aceleeasi drepturi( impropriu spus drepturi si facilitati ) ca un angajat oarecare care cotizeaza la salarul minim pe economie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii cass titidav1 titidav1 Buna ziua! Asi dori o lamurire in ceea ce priveste cota de contributie la sanatate. Mentionez ca sunt salariat la o societate din cadrul ministerului ... (vezi toată discuția)
Contributie sanatate pesticid pesticid Contributia la sanatate dupa perioada de somaj cum se calculeaza? Ma intereseaza o suma minima. Multumesc (vezi toată discuția)
Persoane fara medic de familie MENTORU81 MENTORU81 pentru o internare la psihiatrie [fratele meu sunt singura ruda] trebuie sa plateasca pe 6luni asigurarea de sanatate.INTREBARE:Cat costa si unde platesc .Sunt ... (vezi toată discuția)