avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cartea tehnicã a imobilului contra cost!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cartea tehnicã a imobilului contra cost!

Buna ziua,

Am identificat institutia care detine cartea tehnica a imobilului (dupa multe cautari) si aflu, discutand la telefon cu functionara responsabila, ca ma va costa sa intru in posesie.
Avand in vedere prevederile legii 230/2007, este corect sa se pretinda eliberarea acesteia contra cost?
(4) Unităţile care au administrat clădirile şi sunt deţinătoare a cărţii construcţiei au obligaţia de a o preda asociaţiilor de proprietari, iar acolo unde aceasta nu mai există, să o reconstituie pe cheltuiala proprie.
Cum combat asemenea grozavie? Pot reclama undeva incalcarea legii in cazul in care chiar nu vom primi cartea tehnica decat daca vom plati.
Multumesc pentru lamuriri
L.C.
Cel mai recent răspuns: dogulrosu , utilizator 12:49, 5 August 2024
Cartea tehnica a constructiei
CENTRALIZATORUL pieselor cuprinse in cartea tehnica a constructiei
1. Fisa de date sintetice.
2. Capitolul A *): Documentatia privind proiectarea.
3. Capitolul B *): Documentatia privind executia.
4. Capitolul C *): Documentatia privind receptia.
5. Capitolul D *): Documentatia privind exploatarea, repararea, intretinerea si urmarirea comportarii in timp.
6) Jurnalul evenimentelor: Capitolul A *) Documentatia privind proiectarea.
Capitolul B *) Documentatia privind executia.
*) Se vor include pe capitole borderourile generale ale dosarelor documentatiei de baza si copiile borderourilor cu cuprinsul fiecarui dosar in parte.
Capitolul C *) Documentatia privind receptia. _________________________________
Capitolul D *) Documentatia privind exploatarea, intretinerea, repararea si urmarirea comportarii in timp.__
FISA DE DATE SINTETICE
1 Obiectul de constructie (denumire, localizare)
2. Investitorul (denumirea si sediul unitatii)
3. Delegatii investitorului cu sarcini de verificare a calitatii constructiei (numele, prenumele, functia, atributia)
4. Proiectantul lucrarii a) Denumirea si sediul sau adresa unitatii proiectant general si a unitatilor subproiectante
b) Numele si prenumele sefului de proiect
c) Numele si prenumele proiectantilor de specialitate, denumirea si sediul unitatilor de care apartin
5. Verificatorul (verificatorul de proiecte atestat), numele, prenumele, numarul certificatului de atestare
6. Executantul constructiei
a) Denumirea si sediul sau adresa unitatii executante (antreprenor general) si , daca este cazul, a unitatilor executante pentru instalatiile aferente constructiilor.
b) Numele si prenumele sefului de santier
c) Numele si prenumele conducatorului direct al lucrarilor (seful punctului de lucru al obiectivului)
7. Modificari intervenite in datele de la pct. 1-6 (data modificarii si modificarea)
*) Se vor include pe capitole borderourile generale ale dosarelor documentatiei de baza si copiile borderourilor cu cuprinsul fiecarui dosar in parte.
8. Expertii tehnici atestati care au verificat calitatea si comportarea constructiei (numele, prenumele, numarul certificatului de atestare)
9. Comisia de receptie la terminarea lucrarilor (numele, prenumele si unitatea de care apartin).
10. Comisia de receptie finala (numele, prenumele si unitatea de care apartin)
11. Data inceperii executiei
12. Data aprobarii receptiei la terminarea lucrarilor
13. Data aprobarii receptiei finale
14. Gradul de seismicitate luat in calcul la proiectarea constructiei
15. Alte date_

Daca nu doriti sa intrati in posesia cartii tehnica a imobilului in conditiile platii unei sume modice,
aveti posibilitatea sa solicitati la serviciul specializat din primarie documentele in baza carora a fost executat imobilul
Nu stiu daca este o suma modica sau nu...
Ideea este ca legea prevede ca aceasta carte tehnica sa fie data la cerere fara a se specifica necesitatea platii vreunei sume decat in cazul in care asociatia trebuie sa o reconstituie.
L.C.
Interesant!
Mergeti totusi la cei care au cartea tehnica si vedeti cat costa eliberarea acesteia.
Sigur ca voi merge si voi lua si legea cu mine!
As fi dorit o parere juridica sau precizari legale asupra acestui aspect, eventuale modificari de care nu am cunostinta.
In conditiile in care se solicita plata cartii tehnice si este ilegal, ce posibilitati am sa combat aceast abuz si sa obtin cartea fara costuri conform legii 230/2007?
Dupa experienta cu instituirea privilegiului imobiliar care era scutit de taxe de timbru, conform legii 230/2007, dar nu mai este asa conform NCC, as dori sa fiu pregatita de aceasta data.
L.C.
Buna ziua,
pot sa ofer cateva informatii referitor la Cartea tehnica:
In Bucuresti am fost la sediul DGDAL(?) , pe bdul Elisabeta, in spatele fostei Romarta copiilor, daca stiti locatia, si de acolo as fi obtinut in 2010 Cartea=2100 Roni, iar in 2012 cu 1800 Roni. Nu am facut inca achizitionarea pentru ca firma care ne-a reabilitat blocul a avut acest document, dar ne tot plimba cu o copie dupa el de aproape 1 an.( Nu am insistat in fiecare saptamana, dar sper sa o obtinem ,pana la urma).
Va urez succes, Laura Ciobeica !:luck:

Alte discuții în legătură

Imi dati o idee va rog? cum pot obtine banii pentru o proteza necesara? robert_boitan robert_boitan In data de 31 August 2011,am avut un accident de tren.Mi sa amputat piciorul drept de deasupra genunchiului si o parte din mina dreapta cu 4 degete.Am gasit ... (vezi toată discuția)
Asociatii de proprietari mitzmi mitzmi In numele asociatiei de proprietari, presedintele-casier-contabil-gestionar refuza sa imi incaseze intretinerea in cont (pt.ca nu are), dar nu are amenajat ... (vezi toată discuția)
Carte tehnica in posesia fostului icral liviuefer liviuefer Buna ziua, Incercam sa recuperam cartea tehnica a unui imobil dat in folosinta inainte de \'89. Am realizat ca aceasta poate fi in posesia AVL Berceni, ... (vezi toată discuția)