avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Carte tehnica in posesia fostului ICRAL
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Carte tehnica in posesia fostului ICRAL

Buna ziua,

Incercam sa recuperam cartea tehnica a unui imobil dat in folosinta inainte de '89. Am realizat ca aceasta poate fi in posesia AVL Berceni, fostul ICRAL, astfel ca i-am contactat. Raspunsul a fost ca daca este in posesia dumnealor, se poate elibera la cerere si contra unei sume de bani.

Din cate inteleg legislatia in domeniu, in cazul blocurilor noi construite, dezvoltatorul are obligatia sa ofere cartea tehnica proprietarilor. Intrebarea mea este, in aceste conditii este justa cererea celor de la ICRAL de a elibera cererea contra cost?

Multumesc pentru indicatii si timpul acordat!
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 17:30, 17 Noiembrie 2013
Si noi am recuperat-o tot contra cost, daca nu platiti o sa spuna ca nu o gasesc si faceti alte drumuri, alta pierdere de timp si tot platiti.....Romania!!
Ultima modificare: Duminică, 17 Noiembrie 2013
ContSters241232, utilizator
Revin cu o postare mai veche, ref. Cartea tehnica a constructiei;
Aceasta se intocmeste in 4 exemplare, astfel:
- un exemplar la proiectantul imobilului;
- un exemplar la constructor;
- un exemplar la primaria localitatii/sectorului,
- un exemplar la as. proprietari.
Cum bine stim imobille construite inainte de 1989 faceau parte din fondul de locuinte a statului, gestionate prin fostele ICRAl-uri, IGLL-uri sau cum se mai numeau acestea, astfel ca aceste „fantome” fiind reprezentantul statului in teritoriu, nu aveau nici-un interes sa predea aceste CT la as. de locatari si am sa va spun si de ce - pentru ca aceste mii de blocuri trebuiau „intretinute”, reparate, zugravite, etc.,etc. Sigur ca daca o sa intrati in posesia acestor documente (gratuit, nu pe bani cum solicita nesimtitii noilor structuri), o sa constatati cu stupoare (doar persoanele mai in varsta si care s-au mutat in aceste blocuri inca de la inceput) ca blocul dvs. a fost reparat, zugravit si intretinut de mai multe ori, apar procese verbale de necesitate si receptie a lucrarilor. In fapt tonele de var, ipsos, ciment, nisip, etc. au luat alte cai, construindu-se zeci si sute de alte vile, vilisoare si case de vacanta (mai ales after 1989) . Baietii nu se mai tem de nimic, asa ca nu inteleg inversunarea de a nu va pune in posesia acestor documente in mod gratuit.
Parerea mea este sa mergeti la dl. fost ICRAL si sa-l intrebati omeneste, unde este exemplarul as. proprietari. Au sa indruge verzi si uscate, ca noi ne-am transformat, nu mai suntem ICRAL, ne cheam ADP, DAPPP sau mai stiu eu cum si sa stiti ca arhiva s-a pierdut... Cum sa pierzi frate arhiva, dar tu ce-ai pazit? Nu ai fost angajat acolo? Nu ai fost platit din banii nostri sa arhivezi documentele?
Totu-i o vrajeala ca sa va determine sa mai cheltuiti niste bani si vorba lui @thran, multa umblatura ca sa va plictisiti...
Succes!
Va multumesc pentru raspunsuri, este important de ascultat si invatat din experienta celor care au trecut prin asta. Sunt curios insa daca cerintele dumnealor sunt acoperite de legea in vigoare. Cerintele fiind: 1. nu pot face cerere decat in numele asociatiei de proprietari, nefiind suficient sa fii doar proprietar, si 2. se elibereaza doar contra cost.
Asa este. Pe noi ne-a anuntat un serviciu specializat al primariei - DAPPP-ul (fost IGLL), sa ne prezentam sa ridicam aceste CT ale blocurilor. Nu ne-a costat nimic. Eu sunt curios de ce vi se cer bani pentru un drept conferit de lege... In fine, incercati sa va cereti drepturile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. unde as putea gasi in cluj napoca, cartea tehnica ... Nicolae D. Nicolae D. Buna ziua. Unde as putea gasi in Cluj Napoca, cartea tehnica a unui bloc din cartierul Gheorghieni? (vezi toată discuția)
Acord de asociere petitemichele petitemichele Buna seara, O Asociatie de proprietari (un bloc cu o singura scara)poate fi obligata sa se asocieze cu un alt bloc cu trei scari(fara asociatie) de catre ... (vezi toată discuția)
Cartea tehnica a imobilului. ADINABODESCU ADINABODESCU Buna ziua.Revin cu o intrebare la dumneavoastra.Sunt presedinta a A.P. a unui bloc nou,construit in 2014 in Popesti-Leordeni.Am solicitat cartea tehnica a ... (vezi toată discuția)