avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... notificare recuperari creante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

notificare recuperari creante

buna ziua ! am primit astazi o notificare de plata de la o firma de recuperari creante pe numele mamei mele ,care are desigur un contract de credit in care este anuntata ca ,"contractul de credit este reziliat ,intreaga suma datorata in baza acestuia devenind exigibila (scadenta|platibila) anticipat ."si in cazul in care nu plateste suma datorata de 11.000ron in 15 zile , ei vor solicita declansarea procedurilor de executare silita a bunurilor .am citat asa mai pe scurt ..au fost cateva probleme si am ramas in urma cu cateva rate ,4 sau5 , in decembrie anul trecut ,cand si a recuperat mama serviciul am inceput din nou sa platesc ratele si ultima afost in ianuarie .noi vrem sa platim datoria doar ca nu dispunem de toata suma . acum intrebarile mele sunt ce se poate intampla? se ajunge la executare dupa astea 15 zile ? sa platesc in continuare ratele sau sa o anunt pe mama ,care este plecata din tara sa sune la respectiva firma si sa ceara informatii ?si daca se poate plati in continuare fara sa mearga dosarul mai departe tot asa in rate lunare? multumesc frumos!

Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:18, 7 Februarie 2013
dupa cum este vorba acum, va trebui ca mama sa plateasca toata suma o data. puteti incerca sa discutati cu banca si sa negociati o esalonare a datoriei.
Puteti incheia un acord de esalonare a platii cu societatea de recuperare a creantelor, insa cu siguranta aceasta va impune o dobanda mare si exista probabilitatea sa solicite instituirea unor garantii imobiliare. Oricum nu mai aveti unde sa platiti in continuare ratele deoarece banca a reziliat contractul cu mama dumneavoastra ...
am inteles , si daca respectiva banca sau firma refuza acesta esalonare puteti sa mi spuneti ce se poate intampla in continuare daca nu dispunem de acesta suma ?multumesc
Se va ajunge la executare silita insemnand popriri pe venituri, pe conturi, vanzari la licitatie de bunuri.
Daca mama are bunuri de valoare ridicata , are interes s aplateasca aceasta datorie, tineti cont ca ea creste in timp si i se vor adauga cheltuieli de executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog urgent-!!!!!!!!!!!! laura_75 laura_75 cred ca am gresit si am postat mesajul in alta parte .buna ziua am si eu o problema .am avut 2 credite la bcr care acum au fost vandute la o firma de ... (vezi toată discuția)
Nu mai pot plati creditul,ce trebuie sa fac? marianmarianc marianmarianc buna ziua ,ma numesc marian,am un credit in franci elvetieni,nu mai pot plati ratele ,acestea sau dublat triplat nici nu mai stiu .am ramas fara loc de ... (vezi toată discuția)
Probleme credit imobiliar cu ipoteca ANDREI_B83 ANDREI_B83 Buna ziua am contractat in anul 2009 un credit imobiliar .in momentul actual am o intarziere de plata a ratelor de 190 zile si am fost anuntat de un ofiter de ... (vezi toată discuția)