avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Inmatriculare auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Inmatriculare auto

Am cumparat un autoturism care fusese adus din Germania si inmatriculat in 2008 de fostul proprietar. Am inregistrat-o la finante si cand am mers sa o inmatriculez pe numele meu am aflat ca fostul proprietar si-a recuperat taxa auto platita la prima inmatriculare, iar acum a disparut si nu mai raspunde la telefon. Ca sa o inmatriculez pe numele meu inteleg ca trebuie sa platesc vreo 6 500 lei (un Opel din 1995), adica mai mult decat pretul masinii.
Nu am incotro decat sa circul cu fostele numere. Exista riscul ca fostul proprietar
sa ceara radierea din circulatie, sau ce alte riscuri ma mai asteapta?
Pe talon nu este trecuta mentiunea vandut catre...
Il pot responsabiliza pentru faptul ca mi-a ascuns ca si-a recuperat taxa?

Mulumesck
pr. consultanta
Cel mai recent răspuns: sbpackard170 , utilizator 21:23, 28 Noiembrie 2014
Odata cu formularea cererii de radiere trebuiesc depuse placutele de inmatriculare. Daca pe talon nu este trecuta mentiunea de instrainare atunci utilizati masina ca si cum ar fi imprumutata. cartea de identitate auto o aveti ? Responsabilizarea persoanei ar consta practic in chemarea in judecata pentru anularea unui contract de vanzare-cumparare. Se pare ca nu-l aveti....
Multumesc, interesant raspuns !
Am contract de v-c din data de 03.12.2012, am toate documentele masinii (carte de identitate, certif. inmatriculare ). Pe talon este doar semnatura vanzatorului la rubrica "instrainat catre...", fara alte mentiuni, fara data (un fel de semnatura in alb)
Inteleg ca pot sa circul cu masina, vanzatorul nu o poate radia din circulatie si nu-mi poate face nici un rau.
As mai indrazni: Am sanse sa castig in instanta daca cer anularea contractului de v-c si restituirea banilor? Ce motive sa invoc?
Asemanator unui alt membru ,am cumparat si eu de curand o masina la care am fost asigurat verbal ca taxa de inmatriculare nu a fost recuperata(deci am cumparat-o la pret de masina inmatriculata cu toate taxele platite).E vorba de o masina second-hand din 2000,cc 1600,adusa din germania si inmatric in rom in 2010,insa la finante in urma unei cereri am avut surpriza sa aflu ca taxa a fost recuperata.Am contactat vanzatorul care nu mai vrea sa-si ia masina inapoi si sa-mi dea banii(sa ma spal pe cap cu masina ca el banii nu mi da),eu bani de taxa nu mai am(daca stiam ca asa sta treaba cumparam o masina recent adusa la un pret mai mic si plateam si taxa),sau macar sa-si plateasca el taxa care a recuperat-o o data.Mentionez ca am contract de vanzare -cumparare,talonul si cartea masinii,as vrea sa stiu daca pe cale legala se poate face ceva sa-mi recuperez banii,sau daca nu,vechiul proprietar,avand copii dupa actele masinii poate sa faca ceva in sensul radierii(sa raman cu masina dar sa nu mai pot circula cu ea)?Si daca pot circula cu ea pe numele fostului proprietar,cat timp o pot face?(am inteles ca in termen de 30 de zile de la cumparea unui autoturism esti obligat sa o inmatriculezi pe numele tau).Multumesc anticipat pt raspunsuri!
PS o modificare a legilor care duce doar la crestera nr de smecheri
PS Cum poti stii daca o masina inmatriculata in rom,cu numere de rom,are taxa platita sau nu in momentul cumpararii din targul auto?#-o

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Follow us: Avocatnetro on Facebook
Ultima modificare: Joi, 7 Martie 2013
adina_geo, utilizator
Faptul ca taxa nu a fost recuperata se poate dovedi prin o hartie care se scoate de la ANAF.
Atentie! Aceasta hartie nu este copie dupa chitanta de plata! Ci este o hartie in care EXACT asta scrie. Ca pt masina xxxx taxa a fost platita si NU a fost recuperata.
Am verificat, taxa a fost recuperata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparat masina cu taxa recuperata adina_geo adina_geo Asemanator unui alt membru ,am cumparat si eu de curand o masina la care am fost asigurat verbal ca taxa de inmatriculare nu a fost recuperata(deci am ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto maneas maneas buna seara!am o mare problema cu inscrierea unei masini aduse de afara.am totul inregula la ea ,dar la politie m-i s-a refuzat inmatricularea deoarece nu am ... (vezi toată discuția)
Radiere auto ciprianul ciprianul buna seara! Am cumparat o masina de la un intermediar cu numere de neamt. vanzatorul avea dovada anaf ca taxa a fost platita si nerecuperata . toate bune si ... (vezi toată discuția)