... meu a primit o condamnare pentru viol si a avut de executat o pedeapsa de doi ani, din 2001 pana in septembrie 2003. As vrea sa stiu care sunt procedurile pentru reabilitare, ce documente trebuie depuse la dosar si, cel mai important, ce taxe trebuie sa platesc.
Va multumesc pentru amabilitate si pentru timpul acordat problemei mele.
Este necesara formularea unei cereri de reabilitare judecatoreasca. Instanta competenta:
-fie la instanta care a judecat in prima instanta cauza in care s-a pronuntat condamnarea,
-fie instanta corespunzatoare in a carei taza teritoriala domiciliaza condamnatul. Acte necesare:
-cazier judiciar,
-bilet de iesire din penitenciar,
-hotararea instantei de fond legalizata,
- in situatia in care a uzat si de caile de atac , are nevoie si de hotararile respective legalizate,
-chitanta cheltuieli judiciare aferente hotararii instantei de fond,
-chitanta cheltuieli judiciare aferente hotararii din apel si /sau recurs daca ati uzat de acestea,
-chitante din care sa rezulte achitarea despagubirilor civile la care a fost obligat ( daca a fost obligat),
-caracterizare de la actualul loc de munca si adeverinta de venit. Taxe de achitat- nu exista taxe, insa daca opteaza pentru asistenta juridica a unui avocat, va avea de achitat onorariul acestuia.