firma la care lucrez doreste sa ne plateasa salariile doar sub forma drepturilor de autor . Va rog sa-mi spuneti ce contributii ar trebui sa platim noi angajatii la stat,( m-ar interesa in special cota CAS-ului care influenteaza pensia) -am inteles ca firma va plati 10% ,suma pe care o va retine din banii nostri sau e prb. societati ?? cu multumiri.....
sastalavista a scris:
firma la care lucrez doreste sa ne plateasa salariile doar sub forma drepturilor de autor . Va rog sa-mi spuneti ce contributii ar trebui sa platim noi angajatii la stat,( m-ar interesa in special cota CAS-ului care influenteaza pensia) -am inteles ca firma va plati 10% ,suma pe care o va retine din banii nostri sau e prb. societati ?? cu multumiri.....
La suma convenita in cotract (si din aceasta suma nu suplimentar) angajatorul retine si vireaza 10 % impozit pe venit.
Dvs. veti plati:
1) 6 % impozit pe venit ( pentru ca impozitul pe venit este de 16 % iar anagajtorul nu vireaza decat 10%)
2) sanatate Pentru persoanele asigurate facultativ, cota de contributie la FNUASS va fi de 10,7%.
3) 28% pentru conditii normale de munca, veti plati in cazul in care faceti un contract cu casa de pensii.
~ final discuție ~