avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vanzare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vanzare

buna,
poate cineva sa mi spuna cum pot sa inchei un contrse poate incheia un contract parinti si unul dintre copii, pentru a-i lasa casa si pamantul?
Dar prin instanta nu prin notariat/ Ce fel de ectiune in instanta pot sa introduc?
multumesc
daca parintii sunt de acord cu vanzarea se poate incheia un contract de vanzare cumparare dar numai prin notariat.

Data post: Sambata, 14 Februarie 2009, 17:47
doar pentru constructie se mai poate incheia la avocat, pentru teren este obligatoriu sa fie act autentic( asta in cazul in care vreti sa evitati onorariile mari ale notarilor) in cazul in care doriti sa ii obligati pe parintii dvs sa va vanda ..., ar trebui sa aveti cel putin o chitanta de mana precum ca ati achitat contravaloarea urmand ca actele sa le faceti mai tarziu ....

Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Februarie 2009
Cornel Vasile, Consilier juridic
Instrainarea unui imobil (teren sau constructie) se face doar printr-un act autentic, la notar.
In cazul dumneavoastra nu prea aveti motiv sa va adresati instantei.
Se poate incheia un contract de vanzarte -cumparare, caz in care pretul trecut in contract sa fie un pret real; se poate face si un contract de donatie, dar daca se incalca rezerva succesorala, donatia este revocabila.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Februarie 2009
Rodica Ciobanu, Avocat
Încheiaţi un antecontract (promisiune de vînzare-cumpărare). Apoi vă prefaceţi că nu vreţi să mai încheiaţi actul în formă autentică, fiul vă notifică, introduce o cerere în prestaţie tabulară şi instanţa pronunţă o hotărîre care ţine loc de act autentic.

Da' eu zic că ar fi mai simplu la notar.

PS. Nici casa nu mai poate fi vîndută prin alt înscris decît cel autentic (o spune OUG 210/2008 privind modificarea Legii locuintei nr.114/1996). Aşa cum bine a spus 2007_rozi.
...odata cu modificarea legii taxelor de timbru nici solutia de mai sus nu e profitabila intrucat si ea se taxeaza tot la valoare...
Da, insa cum ceri desfiintarea unei hotarari judecatoresti pentru neplata pretului??? :D
Are autoritate de lucru judecat si e foarte-foarte greu sa o desfiintezi, cai extraordinare de atac etc.
Nu numai banii de onorariu sunt un motiv pentru care oamenii merg in instanta... B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocatii pot incheia contracte de vanzare-cumparare ca si notarii dandanaua dandanaua care este legea (actul normativ) care prevede ca avocatii pot incheia contracte de vanzare-cumparare.Este valabil doar pentru constructii, sau si pentru ... (vezi toată discuția)
Act de vinzare cumparare? lucaa lucaa BUNA SEARA.Daca vreau sa cumpar un teren si nu are cadastru facut pt ca cost mult cum pot intra in posesia lui?prin donatie?testament s-au precontrac (vezi toată discuția)
Contract de intretinere ??? ContSters257326 ContSters257326 Buna ziua, doresc sa inchei un contract de intretinere pentru instrainarea unui imobil, contractul se va incheia intre mine si parinti. parintii vor sa ... (vezi toată discuția)