avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit/an primit esalonat, neanuntat din timp.
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit/an primit esalonat, neanuntat din timp.

Am primit aceasta notificare in posta azi. Ceea ce ma intreb eu acum, de ce nu am fost anuntat din 2010 pana in ziua de azi de acest impozit pe an de care eu nu aveam habar ca exista din moment ce imobil este luat in rate pentru 10 ani prin rate direct de la dezvoltator. Nu numai eu m'am "trezit" cu aceasta surpriza, ci si alti locatari. V'as ruga sa imi dati mai multe detalii si lamuriri in legatura cu acest subiect. Va atasez o poza cu documentul aferent. Va multumesc.

[ link extern ]
Cel mai recent răspuns: Ahile92 , utilizator 01:06, 11 Februarie 2013
Sincer vad ca nu este instiintare de plata si nici Somatie si Titlul executoriu, este un forumular ciudat, pt ca 100% cand cineva datoreaza impozit pe cladire neachitat din 2010, sigur trebuie sa fie si penalizari, ori dvs aveti suma fixa din 2010.

Va rog sa va uitati la contractul incheiat si vedeti daca este mentionata legea din urmatorul articol din Legea 571/2003, ART. 284 Facilităţi pentru persoane fizice, pct. 13:

(13) Impozitul pe clădiri nu se datorează pentru clădirea unei persoane fizice, dacă:
a) clădirea este o locuinţă nouă, realizată în condiţiile Legii locuinţei nr. 114/1996, republicată, cu modificările şi completările ulterioare; sau
b) clădirea este realizată pe bază de credite, în conformitate cu Ordonanţa Guvernului nr. 19/1994 privind stimularea investiţiilor pentru realizarea unor lucrări publice şi construcţii de locuinţe, aprobată cu modificări prin Legea nr. 82/1995, cu modificările şi completările ulterioare.
(14) Scutirile de impozit prevăzute la alin. (13) se aplică pentru o clădire timp de 10 ani de la data dobândirii acesteia. În cazul înstrăinării clădirii, scutirea de impozit nu se aplică noului proprietar al acesteia.

Vedeti cum ati fost incadrat in contract.
Va multumesc foarte mult pentru raspunsul promt. In contract sunt trecute urmatoarele lucruri:
"Prin prezenta cumparatorii declara ca: sunt indeplinite toate conditiile legale stipulate de prevederile art.140 alin.2 indice 1, din Legea 571/2003 privind Codul Fiscal, precum si punctul 23 alin. 7 si urmatoarele din H.G nr.44/2004, privind Normele metodologice de aplicare a Legii 571/2003 asa cum a fost modificata de Hotararea nr.1618/2008 publicata in Monitorul Oficial al Romaniei partea 1 nr. 865/22.12.2008, in ceea ce priveste achizitionarea de catre subsemnatii a unui imobil cu o cota de T.V.A in cuantum de 5%."

Totusi n'am fost anuntat de acest impozit care s-a adunat de la an la an...cand am achizitionat imobilul persoana respectiva mi'a spus ca nu se plateste impozitul pentru ca este imobil nou si e in rate de la dezvoltator. Va multumesc pentru "mana de ajutor" pe care mi'o oferiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire impozit locuinta construita pe teren acordat tinerilor casatoriti anemonei anemonei Buna ziua, In anul 2002 am primit un teren in folosinta pentru tineri casatoriti in vederea construirii unei case de locuit. Am inceput sa ridic ... (vezi toată discuția)
Scutirea impozitului pe cladiri ! desprelegi desprelegi Comform legi proprietati si a codului fiscal in vigoare exista o baza legala de scutire a impozitului pe cladire in cazul in care o constructia este noua ... (vezi toată discuția)
Impozit casa mariana_d mariana_d Hristos A Inviat! Buna seara tuturor, va rog frumos sa ma ajutai cu o informatie: stiu ca exista o lege in baza careia, pentru un imobil nou construit ... (vezi toată discuția)