avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... inmatriculare fara taxa
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

inmatriculare fara taxa

Am cumparat un autoturism in luna sptembrie anul trecut,dar am omis sa fac transcrierea lui.
Acum cand m-am dus sa o fac mi-a fost solicitat sa fac plata taxei de poluare conf legii 9/2012.pot face ceva sa evit aceasta taxa?
Mentionez faptul ca aceasta masina a fost inmatriculata in Ro. in anul 2005 deci anterior intrarii in UE si inventarii acestui tip de taxa.
Cel mai recent răspuns: mirceaur , utilizator 15:10, 10 Februarie 2013
Pai asa este, trebuie platita daca nu a fost platita pana acuma. Daca ati fi atacat taxa pe baza legii vechi (pana la 1 ianuarie 2013) nu ar mai fi trebuit sa platiti. Acum, noua taxa va trebui sa fie atacata la Curetea Europeana ca sa se poata da hotarari favorabile si la instantele romanesti. :( asa cum a fost atacata si legea veche.
Ultima modificare: Duminică, 10 Februarie 2013
LuchianSeb, utilizator
Pentru aceasta masina n-a fost platita nici o taxa pentru ca nu erau in vigoare atunci (in 2005).
Eu am cumparat-o in septembrie 2012 de la vechiul proprietar,deci speta in cauza presupune daca ma incadrez sau nu sub efectul Ordonantei 1/2012.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa auto 2013 Darius_babel Darius_babel Buna seara! Am o nelamurire legata de noua taxa de mediu 2013. Am un Logan fabricat in 2005. Eu l-am cumparat de la al 2-lea proprietar in septembrie 2007, ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto CiprianMihai CiprianMihai Persoana fizica in calitate de al doilea proprietar,pot recupera taxa auto platita de primul proprietar al masinii? Taxa de prima inmatriculare a fost ... (vezi toată discuția)
Taxa auto/ 2012 Dg_Marian Dg_Marian Buna ziua! Intentionez sa cumpar o masina care are prima inmatriculare in anul 1993, in Romania, actualul proprietar a cumparat-o in anul 2010, eu, platesc ... (vezi toată discuția)