avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Infiintare Asociatie...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Infiintare Asociatie...

Va salut !!!
Desi exista multe discutii pe acest subiect majoritatea sunt oarecum personale sau fara a fi orientate in special catre o tema general valabila, imi permit sa aduc inca o data in discutie un subiect general dar a carui tratare sa fie orientata catre mine. M-am gindit sa infiintez o asociatie nationala care sa stringa in jurul ei toti pasionatii dintr-un anumit domeniu. Care ar fi cea mai buna forma de constituire a acestei asociatii si care ar fi pasii de urmat? Unul dinte prieteni care vrea sa participe la acest proiect este cadru militar, exista restrictii legale pentru el ?Obiectivele ar fi acelea de a forma si educa tinara generatie in domeniul ales sau imediat conexe, de a initia si promova anumite proiecte, de a dezvolta o baza tehico-materiala in beneficiul membrilor sai, de a obtine o extindere la nivel national pe baza de valoare si pasiune nu pe considerente cuantificabile intr-o x moneda, posibilitatea (inclusiv a mea) de a evolua din punct de vedere al pregatirii si perfectionarii chiar daca asta presupune specializari care nu se fac la noi in tara... Va multumesc anticipat !!!
Cel mai recent răspuns: papinni , utilizator 16:17, 11 Februarie 2013
Toate asociatiile (ong) se infiinteaza pe og 26 din 2000 privind asociatiile si fundatiile, actualizata. Tot acolo apar si eventualele restrictii.
Actul normativ il puteti consulta la adresa [ link extern ]
Multumesc mult pentru cadrul legal !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocat dedicat profesiei laurasimona laurasimona Buna ziua, 1. Cunoaste cineva un avocat in Bucuresti, care sa practice avocatura din pasiune si nu din interes? :) ( Nu vreau sa se simta nimeni ofensat ... (vezi toată discuția)
Programul femeia antreprenor menacao menacao Buna seara!as vrea sa stiu unde anume ar trebui depus planul de afaceri pentru acest program,si ce pasi ar trebui urmati?va multumesc! (vezi toată discuția)
Agresarea copilului de catre alt copil LuizaTrandafir LuizaTrandafir Stimata Doamna, Stimate Domn, Am nevoie de sfatul dvs cu privire la problema cu care ma confrunt. Faptele sunt urmatoarele: In clasa copilul meu (cls 1 a) ... (vezi toată discuția)