avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sechestrarea de persoane si tentativa de viol
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sechestrarea de persoane si tentativa de viol

Buna ziua,

as dori sa stiu care este pedeaspa pentru sechestrarea de persoane si tentativa de viol. In plus, care este timpul normal de a astepta un raspuns din partea politiei cu inregistrarea plangerii la Parchet.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: LauraStone , utilizator 15:33, 3 Martie 2013
Se calculeaza cu ajutorul concursului de infractiuni:
Pt Viol- se acorda o pedeapsa intre 1,5 ani si 5 ani iar pt lipsirea de libertate o pedeapsa dintre 3 si 10 ani, se aplica 2 pedepse, se alege cea mai mare care poate fi extinsa pana la maximul ei, la care se poate adauga un spor de pana la 5 ani, fara a depasi pedeapsa totala ( suma celor 2 pedepse ).
depinde in ce conditii s-au savarsit faptele si depinde si de cat ii trebuie procurorului sa trimita sau nu doaarul in instanta.
cum e posibil ca sechestrarea sa fie atat de dur pedepsita ? pe ce baza ?

adica lovirea unei persoane e pedepsita cu cateva luni cu suspendare maxim,
insa sechestrarea ei, fara sa o atinga nimeni, 10 ani de inchisoare ?

Codul Penal e cel putin absurd, asta chiar nu are niciun sens
ART. 197 Violul
(1) Actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de acelaşi sex, prin constrângerea acesteia sau profitând de imposibilitatea ei de a se apăra ori de a-şi exprima voinţa, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi
(2) Pedeapsa este închisoarea de la 5 la 18 ani şi interzicerea unor drepturi, dacă:
a) fapta a fost săvârşită de două sau mai multe persoane împreună;
b) victima se află în îngrijirea, ocrotirea, educarea, paza sau în tratamentul făptuitorului;
b^1) victima este membru al familiei;
c) s-a cauzat victimei o vătămare gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii.
(3) Pedeapsa este închisoarea de la 10 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi, dacă victima nu a împlinit vârsta de 15 ani, iar dacă fapta a avut ca urmare moartea sau sinuciderea victimei, pedeapsa este închisoarea de la 15 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi.

ART. 189 Lipsirea de libertate în mod ilegal
(1) Lipsirea de libertate a unei persoane în mod ilegal se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani.
(2) În cazul în care fapta este săvârşită prin simularea de calităţi oficiale, prin răpire, de o persoană înarmată, de două sau mai multe persoane împreună în schimbul eliberării se cere un folos material sau orice alt avantaj, precum şi în cazul în care victima este minoră sau este supusă unor suferinţe ori sănătatea sau viaţa îi este pusă în pericol pedeapsa este închisoarea de la 7 la 15 ani
(3) Cu pedeapsa închisorii de la 7 la 15 ani se sancţionează şi lipsirea de libertate a unei persoane săvârşită în scopul de a o obliga la practicarea prostituţiei.
(4) Dacă pentru eliberarea persoanei se cere, în orice mod, ca statul, o persoană juridică, o organizaţie internaţională interguvernamentală sau un grup de persoane să îndeplinească sau să nu îndeplinească un anumit act, pedeapsa este închisoarea de la 7 la 18 ani
(5) Dacă faptele prevăzute la alin. 1 - 4 se săvârşesc de către o persoană care face parte dintr-un grup organizat,pedeapsa este închisoarea de la 5 la 15 ani, în cazul alin. 1, închisoarea de la 7 la 18 ani, în cazul alin. 2 şi 3, închisoarea de la 10 la 20 de ani, în cazul alin. 4.
(6) Dacă fapta a avut ca urmare moartea sau sinuciderea victimei, pedeapsa este închisoarea de la 15 la 25 de ani.

ART. 180 Lovirea sau alte violenţe
(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.
(1^1) Faptele prevăzute la alin. 1 săvârşite asupra membrilor familiei se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la un an sau cu amendă.
(2) Lovirea sau actele de violenţă care au pricinuit o vătămare ce necesită pentru vindecare îngrijiri medicale de cel mult 20 de zile se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2^1) Faptele prevăzute la alin. 2 săvârşite asupra membrilor familiei se pedepsesc cu închisoare de la unu la 2 ani sau cu amendă.

dia22 a scris:

Codul Penal e cel putin absurd, asta chiar nu are niciun sens


Nu cred că deloc „cel puțin absurd” :)
Iar o logică sigur are, în sensul că e mult mai grav să fii răpită de cineva și să fii ținută sechestrată cine știe în ce condiții și pentru cât timp, decât să-ți dea cineva o palmă, sau chiar și două.... ;)

Alte discuții în legătură

Corupere de minori iulian11 iulian11 buna la toti. am si eu o intrebare daca nu va suparati. care e diferenta dintre act sexual cu minor si viol minor? adik ma refer la faptul dak persoana ... (vezi toată discuția)
Infracþiunea de viol ! alexsisco alexsisco Buna seara , cine imi poate spune care este raportul dintre infracţiunea de viol şi act sexual cu un minor ? (vezi toată discuția)
Lipsire de libertate si loviri sau alte violente - pedeapsa Mary_yna Mary_yna Prietenul meu este judecat pentru lipsire de libertate in mod ilegal si loviri sau alte violente.Nu este recidivist,care este pedeapsa? (vezi toată discuția)