ART. 193 c.p.
Lovirea sau alte violenţe
(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
ART. 205
Lipsirea de libertate în mod ilegal
(1) Lipsirea de libertate a unei persoane în mod ilegal se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 7 ani.
(2) Se consideră lipsire de libertate şi răpirea unei persoane aflate în imposibilitatea de a-şi exprima voinţa ori de a se apăra.
(3) Dacă fapta este săvârşită:
a) de către o persoană înarmată;
b) asupra unui minor;
c) punând în pericol sănătatea sau viaţa victimei,
pedeapsa este închisoarea cuprinsă între 3 şi 10 ani.
(4) Dacă fapta a avut ca urmare moartea victimei, pedeapsa este închisoarea de la 7 la 15 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.
(5) Tentativa la infracţiunile prevăzute în alin. (1) - (3) se pedepseşte.
Ptr.lovire sau alte violente pedeapsa este de inchisoarea la 3 luni la 2 ani sau amenda,iar in forma agravanta daca sunt necesare ingrijiri medicale de cel mult 90 zile pedeapsa este inchisoarea de la 6 luni la la 5 ani sau amenda[Art.193 NCP].
Lipsirea de libertate in mod ilegal se pedepseste cu inchisoarea de la unu la 7 ani[Art.205(1)NCP ]iar in formele agravante prevazute de art.205(3) NCP inchisoarea intre 3 si10 ani,iar daca fapta a avut ca urmare moartea victimei cu inchisoarea de la 7 la 15 ani si interzicerea unor drepturi.[Art.205(4).NCP].
Nu inteleg nimic din justitie...initial a fost retinut pentru 30 zile,am facut contestatie,a fost respinsa si i s-a mai dat inca 30 de zile de arest preventiv.Am facut din nou contestatie si din nou a fost repinsa.Vreau sa stiu ce-i de facut in cazul asta si cand dureaza pana afla pedeapsa?!? Va multumesc anticipat !
Banuiesc ca dosarul se afla in faza de urmarire penala. Cand UP o sa fie completa şi există probele necesare şi legal administrate, procurorul emite rechizitoriu prin care dispune trimiterea în judecată, dacă din materialul de urmărire penală rezultă că fapta există, că a fost săvârşită de inculpat şi că acesta răspunde penal.
Amenintare si rapire
ajutorr
buna seara acuma o luna am fost amenintat de catre o persoana cu cutitul sa merg cu el acasa , neavand ce face si fiind depasit numeric nu am putut rezista si ... (vezi toată discuția)