avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1120 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... amenintare si rapire
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

amenintare si rapire

buna seara acuma o luna am fost amenintat de catre o persoana cu cutitul sa merg cu el acasa , neavand ce face si fiind depasit numeric nu am putut rezista si ma-u luat cu ii . ma-u legat de un scaun timp de catevaore unde am fost agresat fizic cat si pshic in moduri foarte ciudate si ma au si pozat , dupa care mi-au spus ca lucreaza secret pentru o organizatie straina ceva gen spion si mi-au pus o conditie sa lucrez cu ii sau sa ma omoare . am acceptat sa "fiu omul lui " ca sa nu mor dupa care nu am mai dat de el . recent un prieten vine si imi spune ca a vazut pozele cu mine de la el dupa care mi-am dat seama ca nu e nicio organizatie in spate . acum sunt intr-o stare psihica foarte grava si vreau sa ma duc la politie . as dori sa stiu care sunt consecintele actiuni lui legal vorbind . multumesc
Puteti merge la politie si sa depuneti plangere penala.
imi puteti spune va rog aproximativ care este pedeapsa lui?
Se va retine concursul intre infractiunea de lipsire de libertate si infractiunea de loviri sau alte violente sau vatamare corporala. Daca facea parte dintr-un grup organizat se va retine in concurs si aceasta infractiune. Sunt fapte grave, mergeti urgent si depuneti plangere penala in care sa detaliati tot ce ati patit.

ART. 205
Lipsirea de libertate în mod ilegal
(1) Lipsirea de libertate a unei persoane în mod ilegal se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 7 ani.
(2) Se consideră lipsire de libertate şi răpirea unei persoane aflate în imposibilitatea de a-şi exprima voinţa ori de a se apăra.
(3) Dacă fapta este săvârşită:
a) de către o persoană înarmată;
b) asupra unui minor;
c) punând în pericol sănătatea sau viaţa victimei,
pedeapsa este închisoarea cuprinsă între 3 şi 10 ani.
(4) Dacă fapta a avut ca urmare moartea victimei, pedeapsa este închisoarea de la 7 la 15 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.
(5) Tentativa la infracţiunile prevăzute în alin. (1) - (3) se pedepseşte.

Reglementări anterioare:
- alin. (1): art. 189 alin. 1 din vechiul Cod penal
- alin. (3): art. 189 alin. 2 din vechiul Cod penal
- alin. (4): art. 189 alin. 6 din vechiul Cod penal
- alin. (5): art. 189 alin. 7 din vechiul Cod penal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsirea de libertate - pedeapsa prevãzutã de noul cod penal andreielena12 andreielena12 care este condamnarea pentru lipsire de libertate art 189 in noul cod penal? multumesc. (vezi toată discuția)
Victima nu depune plangere cocorul alb cocorul alb in cazul in care invinuitul este acuzat de sechestrare de persoane si victima nu depune plangere ci doar da o declaratie in care explica cele intamplate ... (vezi toată discuția)
Noul cod penal alexia28 alexia28 in ce articol se incadreaza lipsa la libertate dupa noul cod penal? (vezi toată discuția)