avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensiile de handicap
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensiile de handicap

cum se calculeaza pensiile de handicap de sunt asa de nesimtite fata de pensiile pentru limimita de virsta, mai ales cind persoanele in cauza nu au nici un handicap si nu au lucrat o ora in cimpul munci.persoana in cauza are o pensie de 900 lei si sotul are pensie normala si 50% din valoarea pensiei de handicap ca insotitor. unde trebuie sa ma interesez sau ce trebuie sa fac pentru a impiedica o asa hotie si nesimtire. o persoana care a muncit 30 de ani are o pensie de 700 lei si handicapati 900, pai este posibil.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 10:38, 11 Februarie 2013
Nu exista pensie de handicap.

Daca este vorba de pensie de invaliditate,va dau recomandarile CNPP:

Astfel, in situatia in care doriti sa reclamati incalcarea prevederilor legale cu privire la acordarea drepturilor de pensie de invaliditate, va informam ca va puteti adresa Institutului National de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca cu o petitie care sa contina datele de identificare ale persoanelor reclamate sau casei teritoriale de pensii in a carei subordine functioneaza cabinetul de expertiza medicala la care sunt arondate persoanele respective.

11-06-2012 14:32

Sursa:

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Miopie rugina rugina daca pentru miopie se acorda pensie de invaliditate. dar persoana in cauza face lucru de mina, merge singura la cumparaturi, la plimbare, la dans cu alte ... (vezi toată discuția)
Pensie boala toma dumitru toma dumitru daca vreti pensie pe caz de boala veniti la moldova noua pret 200 euro ;la orice medic daca vreti...................100 euro daca vreti ... (vezi toată discuția)
Pensie pe caz de boala(neoplasm mamar,grad de handicap accentuat) ela.grecu@gmail.com ela.grecu@gmail.com Am 32 de ani de muncă,din care 14 ani și 3 luni in grupa a 2-a,de 4 ani am suferit o mastectomie totala,sunt încadrată cu grad 2 de handicap,am 2 ... (vezi toată discuția)