avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Propriri administratia financiara
Discuție deschisă în Executare silită

Propriri administratia financiara

Cei de la finante sunt obligati sa trimita somatii inainte de a cere proprirea unui cont bancar al unei persoane juridice? Pentru neplata TVA sau impozit profit? Cum le trimit? Trebuie sa aiba si confirmare de primire?
Cel mai recent răspuns: oana_dt , utilizator 11:44, 11 Februarie 2013
Inainte de efectuarea popririi veti primi somatie- ca in termen de o zi sa achitati debitul, in caz contrar procedandu-se la consemnarea unei popriri pe conturile Dvs. Acestea se primesc sub semnatura cu confirmare de primire, dar si pe fax. Ce-i drept, veti observa ca blocarea conturilor la institutiile bancare nu se realizeaza imediat in ziua urmatoare chiar daca nu achitati suma in termenul de o zi specificat in somatie.
Va multumesc foarte mult pentru raspunsul clar si promt. Cum va explicati ca de un an de zile am primit dese proprire pe conturi (ele s-au acoperit cu banii din cont), dar niciodata nu am primit nicio somatie? Ultima oara mi-au fost luati banii chiar de 2 ori, din 2 conturi diferite, iar acum am o suma blocata intr-un cont (proprirea fusese luata deja de pe celalat cont, dar primita pe ambele). Si pentru a se debloca acea suma am dus la banca dovezi ca mi-au fost luati banii pentru aceeasi proprire din celalat cont, de la cealalta banca, iar ei imi spun sa vobresc cu executorul pentru asta. Ce executor, ca eu nu am nicio hartie de la nimeni... Ce sa mai zic de laut la cunostinta, avertizat etc
Multumesc. M-ar interesa daca e o practica uzuala sau numai mie mi se intampla...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deblocare conturi la executare silita fanny000 fanny000 Buna ziua,am o proprire pe conturi,conturile sunt blocate suma datorata deja a fost retrasa si inca mai mult pe deasupra .Ce trebuie facut sa mi deblocheze ... (vezi toată discuția)
Proprire salar danuta2002 danuta2002 Buna ziua.Un executor a infiintat o proprire pe salariul meu in cuantun de 1/3 din salariu. Totodata a trimis o adresa de blocare a contului bancar in care mi ... (vezi toată discuția)
Blocare / deblocare cont salariu cristi.a cristi.a Buna ziua, Am o poprire pe conturi pentru care compania la care lucrez achita 50% din venitul meu in contul execturului. Cealalta jumatate merge in contul ... (vezi toată discuția)