avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită pensie alimentara
Discuție deschisă în Executare silită

pensie alimentara

in ianuarie tatal meu a decedat si am primit din partea administratiei ca ajutor de deces suma de 2000ron bani neimpozabili trecuti prin contabilitate,si am observat din acesti bani mi au fost luati 25% deoarece din prima casatorie am un copil si platesc 25% din venit pensie alimentara!E normal asta...sa opreasca din orice provenienta a sumei?ce pot face?Multumesc pt orice sfat!
Cel mai recent răspuns: alinciprian78 , utilizator 16:59, 11 Februarie 2013
Contestatie la executare sau plangere la ITM, dupa caz. Cine i-a luat ? Aveti poprire pe conturi sau angajatorul a retinut direct ?
angajatorul imi retine 25%din venituri si le baga in contul fostei mele sotii ca procent de pensie alimentara hotarata in urma divortului!
Alocatiile de stat, indemnizatiile pentru copii, ajutoare pentru ingrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate in caz de deces, bursele de studii, diurnele, precum si alte asemenea indemnizatii cu destinatie speciala nu pot fi urmarite pentru nici un fel de datorii.

Cred ca s-ar justifica o plangere la ITM
mi au mai fost retinut 25% din ajutorul dat de administratie pt nasterea celui de al 2 lea copi;(sunt recasatorit si am un copil de o luna),la fel sa intamplat din biletul de odihna si tratament luat prin sindicatul serviciului in 2011,la fel sa intamplat cand am primit de Craciun un cadou pt copii!nu am vrut sa i micsorez pensia alimantara pt ca m am gandit ca si primul copil are nevoi.....dar sa ti ia pensie alimentara din decesul tatalui mi se pare prea mult!fosta sotie mi a zis ca mi returneaza suma din ajutorul de deces dar sa razgandit!
Adresati-va instantei pt diminuarea cotei de contribuitie avand in vedere ca vi s-a mai nascut un copil si cereti stabilirea pensiei in suma fixa.
Suma platita deja , o puteti pretinde ca plata nedatorata de la fosta sotie .
Ultima modificare: Luni, 11 Februarie 2013
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Plata pensiei alimentare din indemnizatia concediului de crestere a altui copil marian_g marian_g Buna ziua, As dori sa aflu in baza carui act normativ pot solicta Directiei Judetene de asistenta si prestatii sociale sa retina si sa vireze intr-un cont ... (vezi toată discuția)
Plata pensie d eintretinere din indemnizatie boala Imparatul Imparatul Se poate stabili pensie alimentara pentru copii, din indemnizatia de boala, respectiv cancer pe care o ia sotul? Se poate din aceasta suma de bani, incasata ... (vezi toată discuția)
Lndemnizatia din ccc si pensia de întretinere Elizaionescu Elizaionescu Buna seara, daca sotul ar lua concediu de crestere al copilului si ar lua indemnizatie 85% din salariu brut, mai este obligat sa plateasca pensia alimentara pt ... (vezi toată discuția)