avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... plata pensiei alimentare din indemnizatia concediului ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

plata pensiei alimentare din indemnizatia concediului de crestere a altui copil

Buna ziua,
As dori sa aflu in baza carui act normativ pot solicta Directiei Judetene de asistenta si prestatii sociale sa retina si sa vireze intr-un cont pensia alimentara pentru fiica mea, stabilita printr-o hotarire judecatoreasca definitiva.
Mentionez ca fostul sot s-a recasatorit si se afla in concediu de crestere a copilului, calea amiabila nu a dat rezultate, dar nu as vrea sa fac plangere penala, daca totusi se poate altfel.
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 08:23, 13 Mai 2010
Daca aveti o hotarare judecatoreasca definitiva trebuie sa o investiti cu formula executorie dupa care sa va adresati unui executor judecatoresc pentru punerea in executare a hotararii.
Parerera mea este ca Directia Judeteana de Asistenta si Prestatii Sociale nu poate retine si vira pensia de intretinere pentru fiica dumneavoastra din indemnizatia de crestere a copilului pe care tatal o primeste pentru cel de-al doilea copil.. Aceasta indemnizatie este destinata celui de-al doilea copil, iar acest al doilea copil nu are nici o obligatie fata de copilul dumneavoastra. Indemnizatia face parte din categoria sumelor cu destinatie speciala ce nu pot fi urmarite pentru nici un fel de datorii.
Potrivit art. 409 alin.7 Cod procedura civila ‚, alocaţiile de stat si indemnizaţiile pentru copii, ajutoarele pentru îngrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate in caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum si orice alte asemenea indemnizaţii cu destinaţie speciala, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmărite pentru nici un fel de datorii”.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire cont bancar! andre_1973 andre_1973 Buna ziua ! Se pot retine bani prin executare silita din concediul prenatal si indemnizatia de crestere a copilului ? multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Poprire indemnizatie de handicap de pe card elizachichi elizachichi As dori va rog sa ma ajutati, mi-a fost poprit de pe contul de card indemnizatia de handicap, ce ar trebui sa fac pentru a o recupera, din cate stiu acest ... (vezi toată discuția)
Retinere pe salar aim aim buna ziua as vrea sa intreb in cazul in care am un angajat cu retinere pe salar si pleaca in concediu de ingrijire copil pana la 2 ani i se va mai retine pe ... (vezi toată discuția)