avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... permis de sedere pe termen lung
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

permis de sedere pe termen lung

am o nelamurire in legatura cu permisul pe termen lung.Sotul meu este turc.Suntem casatoriti din 1997 si avem doi copii.Din 2000 nu a plecat din Romania.A tot luat viza pe termen de 5 ani si acum am facut actele pentru perioada nedeterminata.Am primit raspuns ca i se ofera permis pe termen lung dar nu s-a specificat perioada.De la serviciul de care apartinem ni s-a spus ca se elibereaza pe 10 ani.Se poate sa ne raspundeti?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 18:50, 11 Februarie 2013
Buna ziua,

Conform art 2 lit i1 din OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România drept de şedere pe termen lung = dreptul acordat străinului de către autorităţile competente de a rămâne pe teritoriul României pentru o perioadă nedeterminată, în condiţiile legii;

Conform art 70 (1) Dreptul de şedere pe termen lung se acordă, la cerere, în condiţiile prezentei ordonanţe de urgenţă, pe perioadă nedeterminată, străinilor care sunt titulari ai unui drept de şedere, de la data solicitării inclusiv până la soluţionarea acesteia.

Din actul normativ rezulta ca se primeste drept de sedere pe durata nedeterminata, nu pe 10 ani.

Puteti contacta si Inpectoratul general pentru imigrari pentru lamuriri. [ link extern ] /

Succes!
Se pare ca nu i s-a acordat dreptul de sedere permanenta ci doar permis de sedere pe termen lung, ceea ce inseamna 10 ani.
Probabil veti primi explicatii in scris, asa cum prevede OUG 194/2002 rep., iar daca doriti puteti face ce scrie la art. 74 (3):

Articolul 74 - Refuzul acordarii dreptului de sedere permanenta
(1) Daca se constata ca nu sunt indeplinite conditiile prevazute in prezenta sectiune, comisia constituita potrivit art. 73 alin. (2) propune sefului Oficiului Roman pentru Imigrari refuzul acordarii dreptului de sedere permanenta.
(2) Refuzul, precum si motivele care au stat la baza acestuia se comunica, in scris, solicitantului, in termen de 15 zile lucratoare de la solutionarea cererii.
(3) Refuzul acordarii dreptului de sedere permanenta poate fi atacat in termen de 30 de zile de la data comunicarii, la Curtea de Apel Bucuresti.
(4) Refuzul acordarii dreptului de sedere permanenta nu produce efecte juridice asupra dreptului de sedere al titularului cererii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, in ce conditii pot angaja o persoana de cetatenie ... HERLICSKA HERLICSKA Buna ziua, In ce conditii pot angaja o persoana de cetatenie egipteana care are permis de sedere i Romania? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Cetatean non ue ms_0109 ms_0109 Un cetatean turc vrea sa infiinteze o companie in Ro si sa obtina permis de sedere permanenta.Cum procedeaza;acte necesare pentru infiinarea companiei ,acte ... (vezi toată discuția)
Dreptul la munca cetatean moldovean divortat anamariasirbu anamariasirbu Am o situatie mai bizară. Se doreste angajarea unui cetatean Moldovean care are permis de sedere valabil pana in 2017 dar care intre timp a divortat si ar ... (vezi toată discuția)