avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna seara!
In urma cu an a murit sotia fratelui meu, iar de curand a murit si fratele.
Cine sunt mostenitori?ambii au doar frati.
Mentionez ca nu au avut copii.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 20:56, 11 Februarie 2013
Parintii amandorura sunt in viata?!
Daca da la mostenirea cumnatei vin fratele dvs , in calitate de sot cu 1/3 si restul de 2/3 se imparte intre fratii cumnatei si parinti daca sunt in viata.
Apoi la mostenirea fratelui dvs in care intra si cota de 1/3 mostenita de acesta de la sotie pe langa bunurile dansului si cota de 1/2 din bunurile achizitionate cu Sotia sa, vin la mostenire parintii si dvs fratii dansului.
Multumesc pt raspuns. Nu, doar fratii traiesc. Ma puteti ajuta cu un nou raspuns?
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 11 Februarie 2013
cosmin8917, utilizator
Dupa cumnata la mostenire vin Sotul supravituitor cu cota de 1/2 iar restul fratilor in cote egale vor imparti 1/2. La mostenirea fratelui dvs veti imparti intreaga avere in cte parti egale dvs fratii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire verginica73 verginica73 in curtea parinteasca a ramas ocumnata deoarece fratele meu a murit si parintii sant morti demult, , cumnata nu are copii si nici acte asa ca avem toti fratii ... (vezi toată discuția)
Dreptul sotului la mostenire marrianne marrianne Am o intrebare: in cazul in care, dupa divort, sotia se recasatoreste, cel de-al doilea sot poate avea drept la mostenirea sotiei din partea parintilor ei ... (vezi toată discuția)
Succesiune - drepturile sotului supravietuitor Vasile75 Vasile75 Buna ziua! Va rog sa imi spuneti o parere cu privire la o succesiune: Doi soti au trait impreuna 30 de ani si au facut avere (bunuri imobile si mobile) ... (vezi toată discuția)