avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divortul si custodia totala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divortul si custodia totala

buna seara!asi avea si eu o intrebare...sunt in divort cu fostul sot si impreuna avem o fetita de 2 ani si 4 luni....procesul de divort care l-am deschis eu pledeaza pentru tentativa de omor,in acelasi timp are si dosar penal pt vatamare corporala grava si lipsire de libertate.momentan el este plecat din tzara...intrebarea mea este....in cate termene s-ar putea prelungi procesul de divort implicit custodia totala a fetitei atat tp cat el nu are nici macar avocat care sa il reprezinte ?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 21:13, 11 Februarie 2013
Nu este atat de important daca este plecat din tara, daca domiciliul lui este in Romania si nu are o resedinta stabilita legal in strainatate. Procedura de citare se va face in Romania.

Daca insa are domiciliul sau resedinta in strainatate si nu isi alege un domiciliu pt comunicari in Romania, va dura ceva avand in vedere ca procedura cu strainatatea dureaza, termenele fiind mai lungi decat in mod obisnuit.

Durata va depinde si de probele pe care dvs le administrati in dovedirea actiunii (martori, ancheta sociala), ceea ce implica 2-3 termene, de obicei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort + custodie (emiratele arabe unite) Irene26 Irene26 Locuiesc in Emirate de 12 ani si sunt casatorita tot de atata timp cu un cetatean emiratez, si avem o fiica de 4 ani, care este cetatean american. Am citit ca ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac sa castig tutela fetitei mele ? johannw johannw buna.am si eu o rugaminte daca puteti sa ma ajutati, sa ma indrumati cum sa castig tutela fetitei mele de 1 an si 5 luni.In 2008 luna DEC s-a nascut fetita ... (vezi toată discuția)
Rapire internationala de.copil sau nu ? Pop cristi Pop cristi Buna ziua !Am si eu o problemă va rog sa ma ajutati cu un sfat..In luna iulie anul acesta am deschis un proces cu ordonanta prezidențială pentru custodie ... (vezi toată discuția)