avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită titlu executoriu
Discuție deschisă în Executare silită

titlu executoriu

Firma mea se afla in insolventa cu plan de reorganizare pina -n 2014 , si totusi am primit titlu executoriu pe baza de bilete la ordin de la banca pt. cumnata mea si sotul ei, eu si sotia , bilete care nu au fost semnate decit de mine ca administrator al firmei . Ultima sedinta am avut pe 4 dec. si judecatoarea mi-a dat termen pt. data de 28 mart. , luind in considerare ca firma lucreaza , si incerc sa indeplinesc programul de reorganizare ...si totusi pe cealalta parte banca a pornit un proces de care nici nu am stiut si a aparut acest titlu de executare silita pt intreaga familie . La firma sintem asociati eu si cumnata mea . Va rog sa ma lamuriti , daca este legal ce a facut banca avind in vedere ca creditul respectiv a fost garantat cu toata averea firmei , avere care este mult superioara ca valoare creditului respectiv ......multumesc .
Cel mai recent răspuns: kordo , utilizator 01:26, 12 Februarie 2013
Trebuie lecturat cu atenţie contractul de credit, răspunsul este afirmativ, dvs şi cumnata sunteţi probabil garanţi fidejusori ori ati avalizat biletele la ordin, nu are relevanta în principiu dimensiunea garanţiei oferita de societate, banca are rezervat beneficiul de discuţiile şi indiviziune al creanţei.
Beneficiul de discutiune am vrut sa tastez.
Am inteles , dar nu garantia trebuie prima data valorificata in beneficiul bancii ? Si ce legatura are sotia si cumnatul ....mi se pare hotie ....iar daca nu avem nimic pe numele nostru , ca persoane fizice ????
Tocmai ce v_am explicat, beneficiul de discutiune sau indiviziune ce îl are banca rezervat, prin contract, desigur, înseamnă ca aceasta poate sa solicite plata de la debitor, de la garant, etc fără a avea relevanta ordinea de preferinţă. Chestiunea referitoare la alte persoane, nepartase la acest contract e discutabila, i se poate spune şi hoţie.faceţi contestaţie la executare.
Multumesc , inseamna ca nu sta in picioare teoria ca ,in astfel de cazuri daca se ajunge la desfiintarea firmei , administratorul judiciar valorifica activele firmei , plateste datoriile , iar daca nu atinge cuantumul datoriilor apeleaza la averea administratorului , dar numai daca se adevereste ca din cauza acestuia a intrat firma in faliment ....ori daca banca isi "rezolva singur" problema , pentru ce mai trebuie numit un administrator judiciar la firma......?????

Alte discuții în legătură

Linie credit neplatita mayday147 mayday147 In urma unei afaceri \"deosebite\", am ramas la banca cu o linie de credit (pe firma) de 15000EUR neplatita. Contractul a fost semnat de catre mine (asociat ... (vezi toată discuția)
Executare coplatitor?! gps gps eu si sotul avem un credit ipotecar in chf, pt care tocmai am facut o noua restructurare, si ne-au cerut sa avem un co-platitor, deoarece conturile noastre ... (vezi toată discuția)
Poveste bilet la ordin StancuV StancuV Ma numesc Stancu V. si in 2008 societatea unde eram actionar a contractat un credit de la o banca pentru care am emis un bilet la ordin pe care l-am semnat ca ... (vezi toată discuția)