avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită prescriptie executare silita AVAS?
Discuție deschisă în Executare silită

prescriptie executare silita AVAS?

Va rog sa ma ajutati in a intelege modul de interpretare al legilor de catre unele institutii.IN 02.2013 descoperim conturile de pers juridica blocate de AVAS in conditiile in care nu avem datorii restante fata de nici o institutie a statului.Dupa indelungi cautari aflam ca suma reprezinta un debit la CASA DE SANATATE DIN 2003!!!!Ni s-a spus ca in 04.2006 s-au inceput demersurile pt executare silita,noi nu avem documentele.De la 01.01.2004 aceste creeante au fost preluate de la CASE de MIN FINANTE,avem certificate de atestare fiscala eliberate lunar de MF.Presupunand ca a existat o datorie sau o eroare in avidenta lor care ne face datori ,nu s-a prescris aceasta?Mi s-a spus ca prescriptia pt sanatate e 7 ani si din 04.2006 calculat se prescria in 04.2013!Termenul de prescriptie in perioada calcularii debitului era 5 ani,stiu ca s-a modificat la 7 ani ulterior dar in tara asta legea are efect retroactiv????????
PS Pt evidentierea modului de lucru al acestui AVAS,ni s-au blocat toate conturile simultan ,suma fiind retinuta de mai multe ori!!!!!!!!!!!!
Atentie ! blocarea de catre AVAS a conturilor unor institutii s-a intamplat in toata tara. Evident ca acesta este un abuz in majoritatea cazurilor, insa se pare ca statul este in cautare disperata dupa bani si foloseste AVAS in atingerea obiectivului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere datorii bancare persoana fizica ContSters104330 ContSters104330 Buna ziua, Vesnica problema a datoriilor neachitate catre banca ma framanta si pe mine.Nu cunosc legile si nu am habar de ceea ce mi se poate intampla daca nu ... (vezi toată discuția)
Propunere intelegere de plata cu firma de recuperari creante catagoe catagoe Buna ziua. Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema: sotia mea a lucrat la o firma de panificatie si la fel ca toti ceilalti colegi a facut la insistenta ... (vezi toată discuția)
Poprire apaminerala apaminerala Buna tuturor Sunt noua pe forum si va comunic problema pe care am intampinat-o ..poate mai sunt patiti ca mine... Se pune o poprire pe contul bancar al ... (vezi toată discuția)