avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Pfa neplatitoare de tva completez jurnal de cumparari
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Pfa neplatitoare de tva completez jurnal de cumparari

pfa neplatitoare de tva completez jurnal de cumparari si jurnal de vanzari
Cel mai recent răspuns: Costin25 , utilizator 21:34, 15 Ianuarie 2017
OMFP 2217/2006 privind organizarea evidentei in scopul TVA, conform art. 156 alin. (1)-(3) din Legea 571/2003 privind Codul fiscal , cu modificarile ulterioare, publicat in M.Of 1041 din 28.12.2006.Acestea sunt actele normative care reglementeaza jurnalele de vanzari si cumparari, fiind o neplatitoare de tva nu aveti aceasta oblig.
Buna ziua,

Potrivit punctului 62, alineatul (1) din Normele de aplicare a Codului fiscal,
persoanele care aplică regimul special de scutire, conform art. 152 din Codul fiscal, au obligaţia să ţină evidenţa livrărilor de bunuri şi a prestărilor de servicii care ar fi taxabile dacă nu ar fi realizate de o mică întreprindere, cu ajutorul jurnalului pentru vânzări, precum şi evidenţa bunurilor şi a serviciilor taxabile achiziţionate, cu ajutorul jurnalului pentru cumpărări.

Chiar daca nu sunteti inregistrat in scopuri de TVA, tot aveti obligatia intocmirii evidentei TVA, asa cum rezulta din textul de mai sus.

Numai bine,
Ultima modificare: Marți, 12 Februarie 2013
CONTABIUM, Contabil
aveti dreptate, odata cu ord 1372/2008 si 1081/2011 pentru a sti cand se realizeaza CA> 65.000 euro ,pfa tine evid in partida simpla, doar ca birocratia specifica RO obliga ..............,
In registrul de vanzari se trec si bonurile fiscale emise catre persoane fizice pentru care nu a fost necesara emiterea unei facturi? In registrul de cumparari se trec facturile la data emiterii lor sau la data achitarii lor? Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registre la pfa norma fixa sub_bass2002 sub_bass2002 Daca am un pfa cu norma fixa trebuie sa conduc registru incasari si plati, sau nu trebuie nimic daca impozitul este fix? (vezi toată discuția)
Dupa infiintare pfa ce acte sunt necesare si la ce institutie imi exprim optiunea pentru p.f.a. norma de venit sau in sistem real? cris_geany cris_geany dupa infiintarea de pfa coafor ce acte trebuie sa mai am,in vederea unui control de la OPC,garda financiara ,... ... (vezi toată discuția)
Obligatii pfa impozitata la norma de venit paoctav paoctav Salut tuturor. Am inregistrat de curand la ORC o PFA pe servicii informatice (cod CAEN 6201). Urmeaza inregistrarea la Adm. Financiara. Intentionez sa ... (vezi toată discuția)