avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Fond de pensii privat obligatoriu
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Fond de pensii privat obligatoriu

Stiu ca in trecut trebuia sa aderam la un fond de pensii privat (cei intre 18-35 ani) - pilonul II. Ce se intampla cu cei care nu erau angajati la acea vreme (cred ca la sfasitul lui 2007 era nebunia)? De ex, atunci cand o persoana intra in campul muncii pentru prima data, trebuie sa opteze pt o pensie privata obligatorie? Si.....daca au trecut mai multe luni de la angajare si nu au optat pentru aceasta pensie, ar trebui sa fie distribuiti din oficiu la un fond din cele existente?

Alte discuții în legătură

Pensie pilonul 2 viorel1969 viorel1969 Cotizatia la pensie catre pilonul 2 va afecta punctajul la pensia de stat ? Doi colegi angajati in acelasi an , la acelasi loc de munca , cu acelasi salariu ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani de la pilonul 2 dumitruzaharia dumitruzaharia Buna seara. In luna ianuarie 2018 doresc sa depun dosarul de pensionare anticipata partial.Intrucat nu am optat pentru Pilonul 2 privat,de unde pot recupera ... (vezi toată discuția)
Angajat devenit pfa - ce se intampla cu pilonul 2? tattila tattila Buna ziua daca un angajat bugetar devine PFA si avea o adeziune obligatorie (avand varsta sub 35 de ani in 2007) la pilonul 2 , iar acum avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)