avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Angajare persoana statut diplomatic
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Angajare persoana statut diplomatic

Buna ziua,

as dori o parere si de la cineva din acest forum despre urmatoarea situatie:

ca si agent munca temporara trebuie sa angajez un cetatean din Irlanda pt a presta o activitate de consultanta la o firma din Romania.Cetateanul irlandez are statut de diplomat(mai multe detalii nu pot da) si va intreb cu ce ar afecta acest lucru impozitarea acestuia?Contractul va fi pe 2 ani si va avea domiciliu in Romania

Din ce am gasit in legislatie,deduc ca aceasta persoana va fi nerezidenta(la exceptii):

Persoana fizica rezidenta este orice persoana fizica ce indeplineste cel putin una dintre urmatoarele conditii:
a) are domiciliul in Romania;
b) centrul intereselor vitale ale persoanei este amplasat in Romania;
c) este prezenta in Romania pentru o perioada sau mai multe perioade ce depasesc in total 183 de zile, pe parcursul oricarui interval de 12 luni consecutive, care se incheie in anul calendaristic vizat;
d) este cetatean roman care lucreaza in strainatate, ca functionar sau angajat al Romaniei intr-un stat strain.

Prin exceptie de la prevederile lit. a) – d), nu este persoana fizica rezidenta un cetatean strain cu statut diplomatic sau consular in Romania, un cetatean strain care este functionar ori angajat al unui organism international si interguvernamental inregistrat in Romania, un cetatean strain care este functionar sau angajat al unui stat strain in Romania si nici membrii familiilor acestora."

Multumesc!

Alte discuții în legătură

Certificat rezidenta fiscala Inna80 Inna80 Am cerut administratiei financiare un certificat de rezidenta fiscala pentru anul 2011. Aveam in 2011 o carte de rezidenta cu drepturi depline ca cetatean ... (vezi toată discuția)
Declaratia 201 oroian-rodica oroian-rodica As dori sa stiu daca trebuie depusa Declaratia 201 in cazul in care lucrez in strainatate(Danemarca) si sunt angajat cu contract de munca pe durata ... (vezi toată discuția)
Facturi intercompany lorella lorella Buna, lucreaza cineva cu astfel de facturi ( multinationalele utilizeaza). Ar fi o baza legala in Romania? Si care ar fi implicatiile fiscale- TVA de ... (vezi toată discuția)