avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediul medical -in preaviz (disponibilizare)-dupa ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediul medical -in preaviz (disponibilizare)-dupa revenirea din concediul de crestere si ingrijire copil

As dori sa stiu daca pot beneficia de concediu medical, fiind in preaviz - concediere colectiva-dupa revenirea din concediul de crestere si ingrijire copil,si baza de calcul. Am reluat activitatea in ianuarie 2009, si in februarie am fost disponibilizata, si sunt in perioada de preaviz de 20 de zile, as dori sa prelungesc preavizul cu concediu medical(pot lua pana la 90 de zile?daca vin din conc. de crestere si ingrijire copil?), care ar fi baza de calcul?
Cel mai recent răspuns: ContSters27532 , utilizator 12:51, 19 Februarie 2009

Daca obtineti concediu medical termenul de preaviz este suspendat urmind sa curga din nou dupa incetarea incapacitatii in munca
Baza de calcul se va determina ca suma totala a veniturilor realizate in aceasta perioada impartita la numarul de luni rezultate.
AS putea sa iau pana la 90 de zile de medical sau se tine seama de concediile avute anterior nasterii si dupa nastere?
In calculul celor 90 zile concediu medical se tine seama de zile de c.m. din ultimele 12 luni anterioare acordarii concediului medical. Puteti beneficia de medical iar baza de calcul a c.m. este alcatuia din media zilnica a venitul brut al ultimelor 6 luni anterioare concediului medical.Aceasta medie zilnica se imaulteste cu nr. de zile de concediu din luna la care se aplica precetul aferent bolii pentru care este eliberat c.m.
Concediul medical pentru dvs. nu are nici o legatura cu concediul de maternitate sau CCC. Concediul medical intrerupe preavizul si il prelungeste cu zilele de concediu medical. Cate zile de concediu medical puteti lua, asta numai medicul poate hotari.
venitul meu brut pe ultimile 6 luni in urma este indemnizatia de crestere si ingrijire copil:
-1luna (ianuarie) am mai prins 85%din salarul brut realizat
-iar 5 luni indemnizatia de 6mil
Pentru aceste 5 luni, ca baza de calcul se ia in considerare salarul minim brut pe tara?
As avea dreptul si la 1salar compensatoriu daca conditile economice ale societatii nu sunt tocmai bune?

Alte discuții în legătură

Calcul medicale 23ti 23ti Buna seara! As dori sa stiu cum se calculeaza un concediu medical, daca in ultimele 6 luni a avut concediu pentru ingrijirea copilului pana la 2 ani, si a ... (vezi toată discuția)
Calcul salar in timpul concediului prenatal sammaria sammaria Buna seara,as dori sa stiu cum se calculeaza salarul in timpul concediului prenatal daca ue salarul de baza il am de 1000 de ron cat ar trebui sa primesc,si ce ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu medical mihaelaancuta mihaelaancuta Care este baza de calcul pentru concediu medical? La 01.02.2017 reincep activitatea dupa incetarea concediului de crestere copil. Tot cu aceasta data intru ... (vezi toată discuția)