avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale radiere firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

radiere firma

buna,am avut si eu un magazin mic de naturiste,am suspendat activitatea acum 3 ani,si am regim derogatoriu,deci nu am datorii la stat.bilantul depune contabi;a anul asta ultima oara pe 0. posibilitate sa radiez nu am,stau si in alt oras... se radiaza din oficiu? sau o sa fie pus in inactivitate? idea e ca pe mine nu ma mai intereseaza sa deschid vreodata ceva,fiind si pens de boala.sper ca nu trimite fbi ul sa ma caute.. mai ales ca nu am datorii... la stat
Cel mai recent răspuns: bandi2 , utilizator 08:33, 14 Februarie 2013
1. Societatea nu se radiaza de la sine, va trebui sa o radiati dumneavoastra.

2. In cazul in care o veti lasa activa si nu mai depuneti declaratiile, firma va intra in inactivitate fiscala. In acest caz, vi se va intocmi cazier fiscal.

3. Caz practic: daca nu reluati activitatea la termenul prevazut, de la finante se va anula decizia de acordare a regimului derogatoriu si veti fi nevoit sa depuneti declaratiile aferente vectorului dumneavoastra fiscal!

4. Va recomand sa intocmiti o decizie a asociatului unic de dizolvare si lichidare simultana, fara a mai relua activitatea societatii. La 30 de zile de la momentul publicarii hotararii in Monitorul Oficial depuneti bilantul de lichidare si cererea de radier. Taxe ONRC pentru inchiderea societatii: aproximativ 500 lei!
pai si cu cazier fiscal,ce pierd?eu am pensie de boala 550 lei... sa dau toti banii ptr ceva mort?
1. Daca vi se intocmeste cazier fiscal, vi se va ridica dreptul de a mai infiinta noi societati comerciale / pfa-uri / ii-uri / if-uri, etc.

2. Societatea va fi mostenita de catre mostenitorii dumneavoastra. Atunci vor fi ei obligati sa o radierze!

3. Societatea nu este "moarta" decat dupa ce o radiati dumneavoastra!
Ultima modificare: Miercuri, 13 Februarie 2013
CLASOR CONSULT, Consilier juridic
asa merge... eu neavand copii... sa faca ce vor cu societatea eu nu mai am bani ptr radiere
ce amenda sa mi dea daca am activ suspendata? sa ma treaca inactiv si gata....

Alte discuții în legătură

Dizolvare srl simona2306 simona2306 ce acte imi trebuiesc pt dizolvarea simultana a unui srl cu asociat unic avand activitate dar neavand datorii la stat si de unde procur toate actele in parte. ... (vezi toată discuția)
Desfiintare firma srl managerul managerul Doresc sa desfiintez firma inactiva de 5 ani.Care sunt documentele, pe linga cerere, care trebuie depuse la ORC, pentru initierea acestei actiuni. Eventual, ... (vezi toată discuția)
Lichidare voluntara! mariuspavell mariuspavell As dori si eu sa stiu ce implica aceasta operatiune de lichidare voluntara a unei firme si cat ar costa aceasta. (vezi toată discuția)