avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reparatie acoperis bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reparatie acoperis bloc

buna seara.locuiesc intr-un ap. de patru cam. al unui bloc de patru nivele care are din constructie acoperis cu tigla. totul a debutat in urma cu 12 ani cind am solicitat vecinilor inlocuirea coloanelor de incalzire pe verticala pentru a beneficia la fel ca d-lor de agentul termic furnizat. am fost refuzat. am facut eforturi financiare pt. montarea unei centralale termice de ap..totodata am curatat si podul de porumbei si de mizeria facuta de acestia.am izolat planseul cu vata de sticla si am inchis cu o folie de plastic spatiul de deasupra ap.la finele anului trecut la cererea majoritatii blocul a intrat in programul de anvelopare, realizindu-se in proportie de30 la suta pina la sarbatorile de craciun.la finele luni ianuarie a.c. muncitorii firmei s-au apucat de zugravit scara blocului.am considerat firesc sa intreb presedintele de bloc de ce trebuie sa facem lucrarea asta acum si cu acesti lucratori(care sunt destul de vizibil pe dinafara),si de ce nu suntem si noi propietarii consultati, sau instintati macar. mi s-a raspuns ca nu e treaba mea ca plateste primaria.in timp ce nici nu au terminat bine cu zugravitul azi dimineata s-au apucat de aruncat tiglele de pe acoperis. am avut un soc, am coborit si i-am rugat pe muncitori sa-mi explice ce se intimpla totodata cerindu-le sa se opreasca pina la lamurirea situatiei. am sunat presedintele care mi-a spus sa-mi vad de treaba mea ca plateste primaria. am sunat la serviciul de reabilitare din cadrul primariei,acestia au spus ca lucrarile de reabilitare s-au sistat pina la 15 martie, ca nu cunosc firma care executa lucrarea si ca oricum zugravirea scarii de blocsi inlocuirea tiglei de pe acoperis nu face obiectul programului de reabilitare.intre timp m-am trezit la usa cu politia(112) presedintele si patronul firmei de reabilitare, acesta din urma amenintindu-ma ca o sa fiu dat in judecata pentru stagnarea lucrarii.este iarna afara in pod sufla vintul, centrala termica merge aproape tot timpul iar in casa nu se simte cald.am nevoie de sfaturi si sprijin.va multumesc.
Cel mai recent răspuns: caragiu , utilizator 10:14, 15 Februarie 2013
Aflati cine si cu ce aprobare executa acele lucrari si solicitati in instanta oprirea de ugenta a acestora pana la lamurirea situatiei.
In temeiul disp art 10 din L nr 230/2007 solicitati oficial presedintelui de asociatie sa clarifice legalitatea executarii de lucrari pe perioada sezonului rece
Totodata in raport de precizarile serviciului din primarie se impune sa solicitati presedintelui de asociatie sa informeze conrect si concret proprietarii privitor la natura si intinderea reparatiei de eficienta energetica ,daca reparatiile intereseaza si acoperisul imobilului
In situatia in care la nivelul asociatiei de proprietari va confruntati cu refuz/dezinteres sesizati oficial serviciul disciplina in constructii din primarie
Apelati la serviciul urbanism din cadrul Politiei locale. Acestia au obligatia sa constate legalitatea lucrarilor.
Va multumesc de sfat,l-am urmat.La serviciul respectiv m-am conversat cu un tinerel (aprox. 26 ani) care m-a ascultat politicos iar in final m-a rugat sa trimit pe mail cele spuse si nr. de tel. al presedintelui. Nu a ezitat sa-mi spuna ca mare lucru nu poate face, poate cel mult sa-i de-a o amenda presedintelui care mai devreme sau mai tirziu o vom plati tot noi asociatia.M-am intors nauc acasa, in baie pe tavan au inceput sa apara puncte negre de mucegai(cu siguranta datorita lipsei de izolatie de pe planseu, vata de sticla a fost aruncata de muncitorii cu reabilitarea in nov.).Ca de obicei ceilalti vecini sunt indiferenti(doar nu-i afecteaza pe ei), fact. numai la gaze pe dec.700 lei pe ian.600lei.
caragiu a scris:

sa-i de-a o amenda presedintelui care mai devreme sau mai tirziu o vom plati tot noi asociatia.


Nu este legal ca amenda aplicata de catre autoritati presedintelui de asociatie,sa fie repartizata proprietarilor
De altfel art 32 al 2 din L nr 230/2007 precizeaza
Pentru neindeplinirea atributiilor ce le revin,membrii comitetului executiv ,inclusiv presedintele asociatiei de proprietari ,raspund personal sau in solidar ,dupa caz ,in fata legi si a proprietarilor pentru daunele si prejudiciile cauzate proprietarilor in mod deliberat


Alte discuții în legătură

Buna ziua! am nevoie de un sfat in legatura cu o problema. }n ... pandatao pandatao Buna ziua! Am nevoie de un sfat in legatura cu o problema. }n 2016 am infiintat asociatia de proprietari, tocmai pentru reabilitarea termica a blocurilor. ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica bloc si acoperis noemi r noemi r In blocul nostru se doreste sa se faca o reabilitare termica. Am o intrebare in cadrul reabilitarii termice intra in mod automat si acoperisul, sau se refera ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica gepop gepop primaria a cerut prin 2009 dosare pt reabilitare termica. de atunci, au mai cerut ceva documentatie tehnica prin 2013, dar nimic concret. noi suntem interesati ... (vezi toată discuția)