avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Persoana juridica straina cu sediu permanent?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Persoana juridica straina cu sediu permanent?

Buna seara.

Am o speta interesanta: o firma deschisa anul trecut in alta tara (deci sediul social este acolo). Patronul a hotarat sa pastreze sediul social acolo, dar din cauza impozitului progresiv foarte mare, doreste sa deschida un sediu in Romania, si sa factureze aici si pentru cei din alte tari, pentru a plati impozit mai mic. Veniturile inregistrate in anul 2013 sunt de peste 65000 euro, iar pe anul 2012 a inregistrat pierdere, venituri 0.

Cum ar putea proceda in aceasta situatie? Cum ar fi mai bine?
Eu m-am gandit ca poate deschide aici un sediu permanent (Titlul 1, Cap. 3, Art 8, Alin (1)) si conform Titlului 2, Cap. 1, Art 14 litera b) din Codul Fiscal, impozitul pe profit s-ar aplica persoanelor juridice straine care desfasoara activitate prin intermediul unui sediu permanent in Romania, asupra profitului atribuibil sediului permanent.

Multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Punct de lucru italia jonny_6 jonny_6 Buna ziua .Exista posibilitatea ca o firma din Romania sa -si deschida punct de lucru sau sucursala in Italia pentru o activitate de prestari servicii ... (vezi toată discuția)
Impozitare venituri nerezidenti contawest contawest Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie Daca furnizorul de servicii din Olanda desfasoara activitatea in Romania printr-un sediu ... (vezi toată discuția)
Sucursala societate straina anonim24 anonim24 Buna ziua, am incheiat un contract de prestari servicii cu o societate din spania, in baza caruia el trebuie sa-mi livreze calculatoare si softuri. Problema e ... (vezi toată discuția)