avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... constructie fara autorizatie de constructie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

constructie fara autorizatie de constructie

as vrea sa stiu ce sanctiuni se aplica daca construiesc o casa fara autorizatie de constructie (legea) si in momentul in care mi se da nactiunea, sa spunem amenda. din cate stiu intr/o anumita perioada de timp trebuie sa obtin actele pt a pune casa in legalitate. ce acte se intocmesc? mai trebuie proiect? sau cel putin daca puteti sa/mi indicati legislatia pt a ma documenta. pe net gasesti diverse informatii dar nu tiu ce sa aleg si ce nu. va multumesc.
Cel mai recent răspuns: lucianaghemisi , utilizator 08:04, 17 Februarie 2009
Consultati Legea nr.50/1991, cu ultima modificare adusa prin OUG 214/2008 ( intrata in vioare). Executarea de constructii fara autorizatie de construire constituie contraventie, daca nu a fost savirsita in astfel de conditii incit sa fie considerata infractiune. Riscati aplicarea unei amezi considerabile(pina la 10.000 lei) si sa fiti obligat la demolarea lucrarilor executate ilegal.Decizia de mentinere sau de desfiintare a constructiilor realizate fara autorizatie de constructie este la latitudinea autoritatii public competente, respectiv primaria. Chiar daca se decide mentinerea lucrarilor, veti fi oblgat la intocmirea documentatiei de constructie / proiect ca atare nu veti scapa de costuri.
va multumesc pt raspuns. asta vroiam sa stiu daca mai trebuie sa fac si proiectul. pt ca ma gandeam : ce proiectant imi face mie proiect la o casa deja construita? din anumite surse intelesesem ca nu mai trebuie si proiect. vroiam sa stiu exact legea care reglementeaza aceste aspecte ca sa stiu ce sa fac. problema este ca in momentul in care am cumparat un teren extravilan , am intrebat la primarie daca elibereaza autorizatie de constructie pt anexa agricola si au spus ca da. am depus toate actele pt obtinerea certificatului de urmanism si dupa o saptamana mi se spune ca primarul nu mai elibereaza autorizatii de constructii pt ca doreste sa treaca zona respectiva in intravilan si abia dupa ceea va elibera din nou autorizatii. suntem tineri casatoriti, stam in chirie si doream cat mai repede sa construim , tocmai de aceea inatinte sa cumparam terenul am intrebat primaria daca dau atorizatii, au spus ca da, am depus actele si dupa o spatamana au spus ca nu mai dau. as fi vrut sa stiu exact ce legislatie sa citesc si ce o sa am de tras daca ma apuc de construit.
lucianaghemisi a scris:

va multumesc pt raspuns. asta vroiam sa stiu daca mai trebuie sa fac si proiectul. pt ca ma gandeam : ce proiectant imi face mie proiect la o casa deja construita? din anumite surse intelesesem ca nu mai trebuie si proiect. vroiam sa stiu exact legea care reglementeaza aceste aspecte ca sa stiu ce sa fac. problema este ca in momentul in care am cumparat un teren extravilan , am intrebat la primarie daca elibereaza autorizatie de constructie pt anexa agricola si au spus ca da. am depus toate actele pt obtinerea certificatului de urmanism si dupa o saptamana mi se spune ca primarul nu mai elibereaza autorizatii de constructii pt ca doreste sa treaca zona respectiva in intravilan si abia dupa ceea va elibera din nou autorizatii. suntem tineri casatoriti, stam in chirie si doream cat mai repede sa construim , tocmai de aceea inatinte sa cumparam terenul am intrebat primaria daca dau atorizatii, au spus ca da, am depus actele si dupa o spatamana au spus ca nu mai dau. as fi vrut sa stiu exact ce legislatie sa citesc si ce o sa am de tras daca ma apuc de construit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda si proces deea1307 deea1307 Buna ziua. Vreau sa stiu cum se poate proceda in cazul in care am construit o casa, neavand autorizatie, pe un teren aflat in indiviziune, in timp ce ne aflam ... (vezi toată discuția)
Conditii intabulare constructie? cindeadiana cindeadiana As dori sa stiu daca pentru intabularea unei case nou construite este nevoie ca aceasta sa aiba geamuri,usi si fatada terminata? Sunt aceastea conditii ... (vezi toată discuția)
Intabulare locuinta camarzanliliana camarzanliliana am o problema,mi-am construit o casa ,cu autorizatie de constructie,dar nu am intabulat-o pt. ca am reusit sa o termin dupa ce mi-a expirat autorizatia,nu am ... (vezi toată discuția)