Fapte : dupa depasirea unei masini, cond. respectiv accelereaza si impiedica revenirea pe banda I, se continua cu depasirea unui al doilea autovehicul, la repliere "posibila" incalcare a liniei continue. Oprire la 400m de locul faptei. Desi am foto cu masina politiei dotata cu tot ce trebuie, politia recunoaste ca nu detine probe foto. La oprire, a fost oprita si a doua masina depasita, soferul acestuia fiind mentionat in pv ca "martor asistent", desi nu aveam intentia sa nu semnez pv ul. A fost citat la urmatorul termen, cu mandat de aducere, pentru a confirma presupusa repliere pe linie continua.
Cerere lamuriri :
www.avocatnet.ro/content/art...
Aici se precizeaza "Atentie! Martorul face dovada refuzului de catre conducatorul auto de a semna procesul verbal, nu confirma savarsirea contraventiei!"
De aici se intelege ca de fapt singura "proba" a politiei poate fi anulata foarte usor ? "Martorul .. nu confirma savarsirea contraventiei" unde poate fi gasit scris in lege/OG/ samd ? Aceasta precizare ma poate ajuta in sensul incheierii faforabile a procesului foarte rapid... Rog ajutor/ pareri.
PS: Contestatia a fost bazata pe Art 16 alin. 1 din O.G. nr. 2/2001 , deoarece pv ul nu "descrie toate imprejurarile ce pot servi la aprecierea gravitatii faptei si nu contine toate datele obligatorii ", acesta precizad doar depasirea celui de al doilea vehicul- cel al carui sofer e mantionat ca martor.
PPS :
Am gasit asta : ART. 19
(1) Procesul-verbal se semneaza pe fiecare pagina de agentul constatator si de contravenient. In cazul în care contravenientul nu se afla de fata, refuza sau nu poate sa semneze, agentul constatator va face mentiune despre aceste împrejurari, care trebuie sa fie confirmate de cel putin un martor. In acest caz procesul-verbal va cuprinde si datele personale din actul de identitate al martorului si semnatura acestuia.
Cum pot formula aceasta "chestiune" in favoarea mea ? Eu nu am refuzat nici un moment sa semnez pv ul.