avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... contestatie suspendare permis (depasire ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

contestatie suspendare permis (depasire "neregulamentara")

buna seara,
mi-a fost suspendat permisul in urmatoarele imprejurari: m-am angajat in depasirea a doua vehicule deodata perfect regulamentar (pe linie discontinua), cand am ajuns in dreptul celui de al doilea vehicul pe care intentionam sa-l depasesc, conducatorul acestuia a accelerat, intre timp primul vehicul pe care il depasisem s-a angajat in depasirea celui pe care il depaseam eu, deci se afla in spatele meu, deci numai puteam renunta la depasire. din cauza ca soferul celui de al doilea vehicul a accelerat considerabil pentru depasirea acestuia a fost nevoie sa merg paralel cu el aproximativ 300 de metrii si intre timp am intrat in zona de actiune a indicatorului "depasire interzisa" si bineinteles incepuse si marcajul cu linie continua, moment in care nu mai puteam renunta la manevra si a trebuit sa continui depasirea. un urmatoarele secunde un agent de cirulatie care se afla in fata sectiei de politie din localitate, a vazut manevra pe care tocmai o executam si a sarit peste santul din fata sectiei, a intrat pe partea carosabila si mi-a facut semn de oprire. la vederea agentului conducatorul vehiculului din spatele meu a renuntat la depasire, cel pe care il depaseam eu a franat brusc, si astfel am reusit sa finalizez manevra, insa la repliere am calcat linia continua. as avea vreo sansa sa castig procesul??
problema este ca nu am vrut sa semnez procesul verbal iar politistul a refuzat sa-mi inmaneze o copie. eu am la dispozitie 15 zile sa depun contestatia, dar daca procesul verbal pe care trebuie sa-l primesc prin posta ajunge la mine peste o luna deja nu mai pot depune contestatie. mentionez ca am seria si numarul procesului verbal pe dovada pe care am primit-o, insa nu am copia procesului. pot face contestatie fara copie?? si mai ales am vreo sansa de castig??
va multumesc mult pentru timpul acordat
Cel mai recent răspuns: sevraj929 , utilizator 12:08, 10 August 2008
Nu puteti face contestatie fara procesul verbal de contraventie, termenul de contestatie de 15 zile, curge de la data la care il veti primi prin posta. Este foarte bine ca nu ati semnat procesul verbal, insa trebuia sa cereti sa se faca mentinuile de care faceti vorbire si in procersul verbal. Important este ce a declarat martorul din procesul verbal care poate fi unul dintre participantii la trafic pe care i-ati depasit. De asemenea, daca nu erati siungur in autoturism puteti sa va folositi si dv. de probe testimoniale ca sa demonstrati situatia care v-a obligat sa calcati linia continua. Cred ca aveti sanse de a se anula procesul verbal de contraventie.
Impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei si de aplicare a sanctiunii se poate face plangere in termen de 15 zile de la data inmanarii sau comunicarii acestuia.
In cazul in care contravenientul nu este prezent sau, desi prezent, refuza sa semneze procesul-verbal, comunicarea acestuia, precum si a instiintarii de plata se face de catre agentul constatator in termen de cel mult o luna de la data incheierii. Comunicarea procesului-verbal si a instiintarii de plata de face prin posta, cu aviz de primire, sau prin afisare la domiciliul sau la sediul contravenientului. Operatiunea de afisare se consemneaza intr-un proces-verbal semnat de cel putin un martor.
Sansele Dvs. de reusita depind in foarte mare masura de declaratiile martorilor si, mai ales, de intelegerea de catre judecator a situatiei reale.
:luck: Mult succes!!!!

ing. dipl. Ioan Ciobanu - expert tehnic auto
Nu stiu ce sanse aveti de a cistiga. Pentru inceput asteptati sa primiti procesul verbal de contraventie la domiciliu. Apoi in termenul prevazut de lege-respectiv 15 zile de la primire- formulati si depuneti o contestatie. In tot acest timp inarmativa-in functie de incadrarea faptei- cu probele necesare,care sa combata cele sustinute de agentul constatator-. Succes.
pai da dar pana ajunge procesul verbal prin posta exista sanse sa imi expire dovada, si am nevoie de masina in urmatoarele 2-3 saptamani. am uitat sa mentionez ca am 2 martori (pasageri) care pot confirma tot ce am povestit mai sus. plus de asta politistul se afla la 800 (opt sute) de metrii de locul in care eu incepusem depasirea si la 500 de metrii de unde incepea linia continua si de unde incepea zona de actiune a indicatorului "depasire interzisa". eu inca nu sunt sigur daca am finalizat manevra dupa ce am intrat in zona cu depasire interzisa, insa politistul a sustinut ca eu chiar am inceput manevra in acea zona, ceea ce si eu si cei doi pasageri ai mei suntem siguri ca nu am facut.
daca astept sa vina pv-ul acasa nu pot merge la politia rutiera sa mi se prelungeasca dovada??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis conducere buna ziua! va cer ajutorul in urmatoarea ... CatalinCM89 CatalinCM89 Suspendare permis conducere Buna ziua! Va cer ajutorul in urmatoarea speta: Mi-a fost intocmit un proces verbal de contraventie si am fost sanctionat cu ... (vezi toată discuția)
Contestație reținere permis pentru manevra de depășire pe linia continua Maria Ancuta Maria Ancuta Buna ziua. Am o dilema întrucât mi s-a suspendat permisul pe 30 de zile ca cică am efectuat manevra de depășire pe linia continua ceea ce eu contest. ... (vezi toată discuția)
Depășire ilegală Serbanrazvan1976 Serbanrazvan1976 Am inițiat manevra de depășire pe linia discontinua, aveam in fața o mașină mică si un camion, am depășit masina mică și cand sa intru in spatele ... (vezi toată discuția)