avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Depășire ilegală
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Depășire ilegală

Am inițiat manevra de depășire pe linia discontinua, aveam in fața o mașină mică si un camion, am depășit masina mică și cand sa intru in spatele camionului acesta a franat brusc, si eu neputând să intru pe banda mi-am continuat depasirea ,reintrand pe bandă dupa ce am intrat pe linie continuă si am trecut si de o trecere de pietoni moment in care poliția ma oprit si mi-a luat permisul 30 zile, este corect așa ceva?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 15:33, 29 Iunie 2020
Și pentru ce v-a sancționat agentul?
Pt depășire pe linia continuă, degeaba le-am explicat că din cauza camionului care a franat nu m-am putut baga pe banda mea si din cauza asta am continuat pe linie continuă si am fost obligat să depasesc si camionul
Politia a procedat corect. In primul rind manevra de depasire, conform codului rutier, nu inseamna decit trecerea unui vehicul inaintea altui vehicul. Nu doua, nu trei, nu 100.
Ultima modificare: Vineri, 26 Iunie 2020
latka, utilizator
Păi nu am avut spațiu sa intru dupa ce am depășit masina mică ca a franat camionul ,ce era sa fac sa intru in el???

latka a scris:

Politia a procedat corect. In primul rind manevra de depasire, conform codului rutier, nu inseamna decit trecerea unui vehicul inaintea altui vehicul. Nu doua, nu trei, nu 100.

Din moment ce nu sunteti convins de vinovatia dvs., depuneti o plingere contraventionala impotriva PV de contraventie, in termen de 15 zile de la data constatarii. Va stabili instanta. Aveti mai jos link-uri de la ultima varianta actualizata pentru codul rutier si regulamentul sau de aplicare:
[ link extern ]
[ link extern ]

Aici, pe forum nu dam verdicte definitive, ci apreciem daca exista sanse de contestare.
Ultima modificare: Vineri, 26 Iunie 2020
latka, utilizator

Alte discuții în legătură

Contestatie depasire neregulamentara. Gabriel9517 Gabriel9517 Ieri mi-a fost suspendat permisul pentru depasire neregulamentara. Intrasem in depasirea unui camion iar in fata lui era un logan alb cu numere de MAI. Am ... (vezi toată discuția)
Conform cod rutier 2018 este corecta inceperea efectuarii depasirii in zona cu linie discontinua dar cu reintrarea pe sensul de mers calcand linia continua Dan STANESCU-BELLU Dan STANESCU-BELLU Buna seara, Mi s-a retinut astazi permisul pentru 30 zile deoarece am efectuat o depasire a unei coloane de 4 autoturisme, depasire inceputa in zona in ... (vezi toată discuția)
Depasire inceputa pe linie discontinua - finalizare pe linie continua ( 2 - 3 mt) florin_1980 florin_1980 Buna seara, Concediu, conduceam spre Rosia Montana ... intr-o localitate intru in depasire pe linie discontinua, depasesc autoturismul din fata mea si vad ... (vezi toată discuția)