avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1250 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie depasire neregulamentara.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie depasire neregulamentara.

Ieri mi-a fost suspendat permisul pentru depasire neregulamentara.
Intrasem in depasirea unui camion iar in fata lui era un logan alb cu numere de MAI.
Am vrut sa intru inapoi pe banda mea dar camionul era foarte aproape de logan si nu aveam suficient spatiu asa ca am accelerat sa depasesc si loganul....
Dupa un timp in care loganul a mers in spatele meu deodata ma depaseste si ma trage pe dreapta...Domnul agent mia spus ca la revenirea pe bandea mea am trecut peste linia continua...Dar eu sunt sigur ca nu este asa si ca manevra de depasire a fost facuta pe linie discontinua...
Plus el mi-a spus ca aveam si viteza de 124km/h in depasire..ceea ce nu cred ca este asa deoarece el avea radarul fix si nu avea cum sa ii indice viteza mea in depasire...
Mentionez faptul ca daca nu reveneam pe banda mea intradevar intram pe linie continua...dar am revenit exact la timp fara sa trec peste ea..


Pe langa asta in PV mi-a scris 8 puncte de amenda.4 pentru viteza si 4 pentru depasire iar la sectiunea puncte penalizare a sicrs 3 puncte
penalizare...Se poate sa mi se suspende si permisul si sa mi se ofere si 3 puncte penalizare??
Permisul vi l-a suspendat pentru depasire. Ce ati vrut sa spuneti ca avea radarul fix? Ca era intr-o anumita pozitie ? Nu e rau, era indreptat usor lateral stinga fata pentru a "prinde" masinile ce veneau pe contrasens, chiar va avantajeaza (sau nu) daca ceea ce sustineti e corect. Daca masina avea radar si v-a sanctionat pentru viteza depasita, puteti face plingere contraventionala impotriva PV de contraventie si mentionati ca cereti depunerea de catre intimat a probei filmate,(sunt obligati prin lege sa faca asta, doar asa se constata astfel de contraventii) incluzind momentul depasirii, pentru a putea dovedi si faptul ca ati depasit pe linie continua, subliniind ca cea mai mare viteza o aveati in momentul depasirii, de aceea este imperios necesar ca filmul sa cuprinda si momentul revenirii pe banda dvs.
Ultima modificare: Miercuri, 1 August 2018
latka, utilizator
Permisul mi la suspendat pentru depasire neregulamentara....Adica el sustine ca atunci cand am revenit pe banda mea am trecut peste linia continua(ceea ce nu este adevarat)...Radarul era radar de bord indreptat catre masinile ce veneau de pe contrasens...El sustine ca aveam 124(era limita de 100)...de unde a dedus viteza asta?...Ma luat dupa ce am revenit pe banda mea??..
Eu vreau sa atac PV-ul deoarece mi-a dat 3 puncte penalizare...Ori imi suspenda permisul adica 15 puncte ori imi da doar 3...
Este legal sa imi ia 3 puncte si permisul??...Logic nu este
Este legal cum v-a incadrat. 3 puncte de penalizare se dau pentru a doua fapta, depasirea cu 21-30 km/h a vitezei limita admise. V-am explicat anterior cum trebuie sa formulati cererea din plingerea contraventionala, sa cereti ca intimatul (IP din judetul respectiv) sa prezinte conform art. 121 din HG 1391 pentru care ati fost sanctionat (a doua fapta, cea cu viteza) proba video a faptei savirsite de dvs., dar pentru ca ati fost sanctionat si pentru depasire neregulamentara, momentul de inceput al filmarii sa fie cel in care efectuati depasirea si intrati in fata masinii de politie. Bineinteles ca radarul va poate masura viteza si din spate (se vede in film numarul masinii) nu mai are importanta daca sunteti sau nu in culpa cu viteza, dar, pentru ca ati afirmat ca nu ati depasit pe linie continua, aveti posibilitatea sa cereti ca proba video (daca tot exista) sa dovedeasca macar fapta cea mai grava ca nu ati comis-o, cea care va lasa fara permis.
Daca nu va pricepeti la intocmirea plingerii, apelati la serviciile unui avocat.
Ultima modificare: Miercuri, 1 August 2018
latka, utilizator
Agentul nu stie legea sau comite un abuz cu buna stiinta(nu ma mira). Depasirea este considerata regulamentara daca a inceput in dreptul liniei discontinue!
Puteti da si temeiul legal, textul in care spune ca depasirea e regulamentara atunci cind se incepe pe linie discontinua ?
Art. 120. – (1) Se interzice depăşirea vehiculelor:
...................................................................................
i) când pentru efectuarea manevrei se încalcă marcajul continuu, simplu sau dublu, care
desparte sensurile de mers, iar autovehiculul circulă, chiar şi parţial, pe sensul opus, ori se
încalcă marcajul care delimitează spaţiul de interzicere;
.....................................................................................
Ultima modificare: Marți, 7 August 2018
latka, utilizator

Alte discuții în legătură

Conform cod rutier 2018 este corecta inceperea efectuarii depasirii in zona cu linie discontinua dar cu reintrarea pe sensul de mers calcand linia continua Dan STANESCU-BELLU Dan STANESCU-BELLU Buna seara, Mi s-a retinut astazi permisul pentru 30 zile deoarece am efectuat o depasire a unei coloane de 4 autoturisme, depasire inceputa in zona in ... (vezi toată discuția)
Depasire inceputa pe linie discontinua - finalizare pe linie continua ( 2 - 3 mt) florin_1980 florin_1980 Buna seara, Concediu, conduceam spre Rosia Montana ... intr-o localitate intru in depasire pe linie discontinua, depasesc autoturismul din fata mea si vad ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat 30 zile sau 3 luni Stefany1980 Stefany1980 Buna ziua. În ziua de sâmbătă 27 feb. 2010, mă deplasam împreună cu 3 membri ai familiei, pe un D E (drum pe care mă deplasez destul de des şi pe ... (vezi toată discuția)