avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie amenda circulatie rutiera
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie amenda circulatie rutiera

Am facut o plangere asupra unui proces verbal in care am fost sanctionat pentru doua contraventii : 1. schimbarea directiei de mers prin viraj spre stanga, daca prin aceasta se incalca marcajul longitudinal continuu care separa sensurile de circulatie;
2. circulatia pe un sector de drum pe care accesul este interzis;
Pentru fiecare dintre cele doua contraventii am un dosar diferit, doua procese, un singur proces verbal.
Eram in statia peco OMV din Roman, singura iesire din peco este spre E85, iesirea in acel moment era blocata, am iesit pe unde era interzis,spre centru, am incalcat si linia continua, am fost sanctionat chiar daca nu am fost singurul care a procedat asa.
Intrebarea mea este daca Politia Rutiera are dreptul de a ma sanctiona chiar daca semnul interzis era in statia peco care nu apartine drumului public?
Urmeaza al doilea termen cu martorii, astept cateva pareri.
Cel mai recent răspuns: kymon , utilizator 18:21, 3 Februarie 2010
Trebuie sa verificati daca segmentul de drum respectiv, la peco ,este drum public, in intelesul prevazut de OUG 195/2002.
Daca ati "calcat" linia continua... si recunoasteti asta in fata instantei, contraventia exista. Succes!
Multumesc pentru raspuns, dar unde pot sa verific? Acel segment de drum pe care am fost oprit si sanctionat este drum public la 100 m de OMV, dar nu este accesul interzis, este circulat acel segment de drum.Doar din faptul ca am iesit din OMV pe unde era interzis mi-a fost adaugata acesta contraventie.
Mai exact acea iesire cu semnul interzis se afla cam la 30 m de semafor, iar linia continua este la 50 m inaintea intersectiei, iar daca as fi virat mai mult in stanga n-as mai fi incalcat acea linie continua.
Ce imi recomandati pentru urmatorul termen ?
Multumesc.
Mai mentionez ca iesirea spre E85 cea legala, era blocata de o autoutilitara, am intors si am procedat la fel ca un taximetrist, el nu a fost nici macar avertizat chiar daca era in fata mea la cateva secunde.
Am 2 martori, vroiam sa mentionez ca sa vrea schimbarea procesul verbal din contraventie in advertisment avand in vedere imprejurarile in care am incalcat linia continua si am iesit pe interzis.
1-Precizarile sunt binevenite ,mai ales daca sunt sustinute si probate
2-Mentiunea privitoare la faptul ca a-ti copiat manevra taximetristului ,nu este relevanta,in conditiile in care dispozitia in vigaore nu admite exceptii sau derogari
3-Care sunt solicitarile formulate prin contestatia la PV ?
Am solicitat schimbarea PV in advertisment avand in vedere imprejurarile in care s-a incalcat legea.

Alte discuții în legătură

Pv incadrare lege gresita fases fases Am primit amenda pe un drum cu acces interzis unde nu aveam obligatoriu la dreapta de pe drumul de unde ieseam. Incadrarea a fost pusa ca incalcarea art. 111 ... (vezi toată discuția)
Contestatie pentru anularea pv contraventie georgedr72 georgedr72 In data de 18.07.1014 am fost sanctionat de un echipaj al Politiei Rurale Vladuceni- VL pentru depasirea in zona indicatorului depasirea interzisa si incalcand ... (vezi toată discuția)
Agentul de poliție a completat un pv de contravenție cu alt motiv la sancționare decât cel comunicat șoferului. există probă video, se poate folosi în instanță? mariustz mariustz Bun gasit, Astazi un prieten a fost oprit de un echipaj pentru ca a trecut peste linia continua intrand intr-un peco, de mentionat ca acel peco este situat ... (vezi toată discuția)