avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie pentru anularea PV contraventie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie pentru anularea PV contraventie

In data de 18.07.1014 am fost sanctionat de un echipaj al Politiei Rurale Vladuceni- VL pentru depasirea in zona indicatorului depasirea interzisa si incalcand linia continua cu amenda (4 puncte-amenda) si retinerea permisului (fara puncete penalizare !)
Mentiuni inscrise in PV de catre agentul constatator: „a depasit autoturismul marca Smart cu nr. DJ... care circula regulamentar in aceeasi directie incalcand marcajul longitudinal simplu continuu”. Martor - soferita masinii depasite, care a scris ce i a dictat politaiul si a plecat inainte sa semnez eu pv ul.
Probleme - dupa parerea mea- in PV :
-locul presupusei depasiri este consemnat "pe raza satului Vladuceni, ori in acel moment eu eram clar in Olanesti
- scrie ca fapta e prevazuta de art 120 lit h din OUG 195/2002 si sanctionata de art 100 lit h din OUG 195/2002, eroare flagranta dupa mine, OUG 195/2002 neprecizand sanctiuni, ci HG1391/2006
Am contestat pv, cerand anularea lui pentru :
- "nu mentioneaza locul exact al presupusei contraventii, locul precizat in pv fiind DN64 loc Vladesti, locatia reala fiind DN64A loc Olanesti"
- "Nu a existat nici un motiv temeinic pentru a fi oprit, in locatia in care am fost oprit si in care se presupune a se fi intamplat fapta marcajul rutier fiind inexistent" - lucru dovedit cu foto
- "Marcajele rutiere prezente in zona sunt ambigue" - dovezi foto, in zona marcajele fiind vechi si necorespunzatoare
Am cerut politiei sa aduca probe.
In intampinare, politia VL cere audierea martorei- cu care sunt de acord- si arata ca: nu poate fi anulat pv deoarece sunt indeplinite cond. art17 din oug 2/2001; "petentul a fost sanctionat in temeiul art 120 lit h din HG 1391/2006" si in decursul unei pagini motiveaza suspendarea permisului prin pericolul social pe care l reprezint :) ca o sanctiune complementara celei principale; apreciaza ca "sanctiunea contraventionala a fost aplicata intocmai in conformitate cu art 21 alin3 din OG2/2001"
Au anexat o adresa a agentului catre SPR Valcea in care scrie ca "permis retinut conf art 100 alin3 din oug 195/2002 pentru faptele prevazute si pedepsite de "

Va rog sa ma ajutati cu cateva idei prin care sa mi formulez raspunsul la intampinare, bazandu ma pe :
- foto ce indica inexistenta marcajului la locul faptei (am scris in actiune, nu stiu dc. sa mai revin)
- insist pe inexactitatea totala a locului faptei din PV cu cel real (10Km intre cele doua locuri)
- precizarea importanta dupa mine ca sanctiunea precizata .... (aici am nevoie de formulare, va rog) nu este prevazuta de ce e scris in pv.
Multumesc mult si astept cu interes raspunsurile Dvs.
Ultima modificare: Vineri, 19 Septembrie 2014
georgedr72, utilizator
se va face, sau veti solicita instantei sa faca o adresa catre CNADR prin care sa precizeze ce semne si marcaje rutiere existau in acea zona.
in intampinare veti raspunde celor indicate de IPJ . Veti putea preciza : PV este lovit de nulitate deoarece fapta presupusa a fi savarsita a fost incadrata legal gresit .... conform art 16 din OG 2/2002 aratarea actului normativ incalcat este o mentiune obligatorie in PV, asta in conditiile in care se indica actul normativ corect. Indicarea gresita a unui act normativ este identica cu lipsa mentiunii privind actul normativ incalcat, care duce la nulitatea PV.
Avand in vedere ca la rubrica Alte mentiuni agentul a pus martorul sa scrie si a completat TOATA rubrica, credeti ca urmatoarea formulare este buna ? Merci de raspunsuri.

Motivele de fapt si de drept pe care se intemeiaza apelul sunt urmatoarele:

1. Prin procesul-verbal de constatare a contraventiei seria CC nr. 36642811/18.07.2014, am fost sanctionat pentru savarsirea contraventiei prevazute de art. 120 lit. h din OUG nr. 195/2002 -asa cum clar reiese din copia procesului verbal atasata la dosar- si nu conf. art. 100 alin. 3 lit. e din OUG nr. 195/2002, cum gresit a retinut instanta.
Consider ca prin aceasta PV este lovit de nulitate deoarece fapta presupusa a fi savarsita a fost incadrata legal gresit (art. 120 lit. h nu exista in OUG nr. 195/2002, ci poate in HG1391/2006). Conform art 16 din OG 2/2001 aratarea actului normativ incalcat este o mentiune obligatorie in PV, asta in conditiile in care se indica actul normativ corect. Indicarea gresita a unui act normativ este identica cu lipsa mentiunii privind actul normativ incalcat, care duce la nulitatea PV.

2. Dupa completarea procesului verbal, am dorit sa fac obiectiunile ce le credeam de cuviinta –lucru ce poate fi dovedit si prin audierea martorului asistent- in conditiile in care agentul constatator nu mi-a adus la cunostinta acest drept. Obiectiunile mele nu au fost luate in seama si nu au fost retinute in procesul verbal.
Consider ca prin aceasta PV este lovit de nulitate prin incalcarea flagranta a dispozitiilor art 16 alin 7 din OG 2/2001 care prevede ca „In momentul incheierii procesului-verbal agentul constatator este obligat sa aduca la cunostinta contravenientului dreptul de a face obiectiuni cu privire la continutul actului de constatare. Obiectiunile sunt consemnate distinct in procesul-verbal la rubrica \"Alte mentiuni\", sub sanctiunea nulitatii procesului-verbal.”
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Decembrie 2014
georgedr72, utilizator
Scuze pentru interventie , nu va judec ca nu se cade .Totusi de ce depasiti pe linia continua ?
CARE linie continua, domnule ?
Iti doresc sa patesti asta pe fiecare drum NEMARCAT pe care vei circula de acum incolo ... :D
Poate continua aceasta discutie ocine a reusit sa stea in spatele unei incepatoare care "alearga" cu 30 km/h, are vizibilitate si drum lber in fata cel putin 800m-1km, indiferent daca drumul ar fi sau nu marcat ...
Ce spuneam eu si ce intrebi ...
Incercam aici sa evidentiez ca la noi mori cu dreptatea de partea ta !
In acest caz, scrie negru pe alb in lege : „In momentul incheierii procesului-verbal agentul constatator este obligat sa aduca la cunostinta contravenientului dreptul de a face obiectiuni cu privire la continutul actului de constatare. Obiectiunile sunt consemnate distinct in procesul-verbal la rubrica "Alte mentiuni", sub sanctiunea nulitatii procesului-verbal.”
Parerea mea ...
Ultima modificare: Miercuri, 25 Martie 2015
georgedr72, utilizator
Eram sigur ca asa o sa reactionati .E clar ca v-ati enervat în spatele cucoanei şi dupa stim ce a urmat.Cu un martor la proces o sa vi se admita plangerea sigur.Mai rau este ca gresim si încercam prin diferite mijloace ( invocam ca nu a scris agentul nu stiu ce litera ori cifra ) si nu ne linistim . Nu o fac pe lupul moralist,am trecut prin doua procese cu politia ,la ambele plangerea mi-a fost admisa. Un lucru este sigur m-am linistit . Doar v-am spus ca nu va judec.

Alte discuții în legătură

Contestare pv circulație încheiat fara a completa rubrica alte mentiuni Bogdan4D Bogdan4D Ieri mi s-a întocmit un pv pentru ca am depășit un tir pe linia continua de la o trecere de pietoni pe dn7. Am fost înregistrat cu camera video de pe ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am fost amendat cu 6×145=870 lei iar la descrierea ... Mihai/2061 Mihai/2061 Buna ziua, am fost amendat cu 6×145=870 lei iar la descrierea faptei scrie ca am condus si la intersectie nu m-am incadrat corespunzator directiei de mers ... (vezi toată discuția)
Proces verbal intocmnit gresit nu corespunde data si incadrarea contravntei mihai0888 mihai0888 Acum o luna de zile am fost oprit cu masina de serviciu in trafic fara intentie nu am avut permisul de conducere la mine politistul mia trecut acest fapt in ... (vezi toată discuția)