avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestare pv circulație încheiat fara a completa ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestare pv circulație încheiat fara a completa rubrica Alte mentiuni

Ieri mi s-a întocmit un pv pentru ca am depășit un tir pe linia continua de la o trecere de pietoni pe dn7. Am fost înregistrat cu camera video de pe mcv.
Ce vreau sa stiu e daca pot face contestație la pv, întrucât agentul constatator nu a trecut nimic la alte mențiuni ci doar m-a pus sa semnez ca am luat la cunoștință si undeva in spațiul dintre locul unde se trece numele martorului asistent si rubrica 'alte mentiuni'.
Inca nu am plătit amenda si vreau sa stiu daca se mai poate plati la cec bank si care e procedura. Daca nu,unde altundeva, nefiind in arges?
Pot sa pun aici o poza cu pv-ul pentru a vedea despre ce e vorba?
In plus încadrarea făcută este la art. 120 al. 1 lit E+i din oug 195/02 R si nu găsesc acest articol in ordonanta. E posibil sa fie încadrarea greșită?
Fapta e sancționată de art 100 al 3 lit. E din oug 195/02 R.

Aștept răspunsuri. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Bogdan4D , utilizator 23:30, 1 Aprilie 2015
Buna ziua..daca nu a scris nimic in acea rubrica inseamna ca nu sunt mentiuni...ce trebuia sa faca?....sa bareze cumva cu o linie?....putea foarte bine sa scrie...RECUNOASTE FAPTA SI O REGRETA...adica dvs...necompletarea rubricii alte mentiuni nu aduce nulitatea PV....dvs ati incalcat regulile de circulatie,are si dovada...dvs puteti sa platiti sau sa nu platiti
amenda...cu respect

....amenda o puteti achita la ghiseul taxe si impozite la dvs in oras....dupa care,puteti trimite o copie a chitantei,recomandat cu confirmare de primire la adresa din antetul procesului verbal...


Ultima modificare: Joi, 2 Aprilie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Este important de retinut ca agentul de circulatie are obligatia ca, in momentul incheierii procesului verbal, sa aduca la cunostinta contravenientului dreptul de a face obiectiuni cu privire la continutul actului de constatare. Aceste obiectiuni trebuie precizate in procesul-verbal, la rubrica “Alte mentiuni”.
Lipsa acestor mentiuni poate atrage nulitatea procesului verbal.

Așa spune un articol de pe avocatnet.ro.

Daca nu sunt in localitatea de domiciliu, nu o pot plati la alta primarie? Pentru ca am fost prins când plecam in concediu...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie pentru anularea pv contraventie georgedr72 georgedr72 In data de 18.07.1014 am fost sanctionat de un echipaj al Politiei Rurale Vladuceni- VL pentru depasirea in zona indicatorului depasirea interzisa si incalcand ... (vezi toată discuția)
Contestare amenda circulatie BeniaminCaba BeniaminCaba Am primit o amenda pentru depasirea vitezei si in amenda e specificat doar o localitate si denumirea drumului DNxx (drumul national respectiv tranverseaza ... (vezi toată discuția)
Tocmai am primit o amenda de 3000 ron pentru necompletarea plf-ului. rareseu rareseu Buna ziua, Tocmai am primit o amenda de 3000 ron pentru necompletarea PLF-ului. Ceea ce ma deranjează este, ca eu am completat PLF, iar cand am intrat pe ... (vezi toată discuția)