avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Tocmai am primit o amenda de 3000 ron pentru ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Tocmai am primit o amenda de 3000 ron pentru necompletarea PLF-ului.

Buna ziua,
Tocmai am primit o amenda de 3000 ron pentru necompletarea PLF-ului.
Ceea ce ma deranjează este, ca eu am completat PLF, iar cand am intrat pe site-ul plf.gov.ro sa-l descarc, pentru a dovedi acest lucru, acesta nu mai era. Cum ma sfătuiți sa fac? Mulțumesc, Rares
Ultima modificare: Miercuri, 23 Februarie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: rareseu , utilizator 16:13, 28 Februarie 2022
Dacă nu aveți un prinscreen cu PLF-ul sau varianta PDF descărcată (adică o dovadă că l-ați completat), singura posibilitate este să plătiți amenda, nu văd ce probe ați putea invoca în fața instanței de judecată ca să obțineți anularea procesului verbal de contravenție...
Bună ziua,
Vă mulțumesc pentru răspuns. Lipsa acestui document m-a îndârjit să caut o soluție. Am căutat, am citit OUG 2/2001 si am găsit mai multe greșeli în procesul verbal pe care vi le împărtășesc.
1. Amenda este aplicată automat fără să existe martori. Toate rubricile trebuiesc completate.
2. Art. 5, alin. (5) , Art. 21 alin. (3) prevede că "sancțiunea trebuie să fie proporțională cu gradul de pericol social al faptei săvârșite, modul și mijloacele de săvârșire, de urmarea produsă ". Având în vedere că unicul scop era necesitatea intrării în carantină a persoanei venite, iar eu nu mă încadrez, deoarece nu am avut nici o restricție.
3. Art. 16, alin. (1) printre altele pv. trebuie să conțină în mod obligatoriu" instanța la care se depune plângerea ". În pv este menționat că plângerea poate fi contestată în" circumscripția căreia s-a săvârșit fapta", iar agenții constatatori nu au indicat LOCUL săvârșirii faptei, deși în pv. este specificat acest lucru.
4. Art. 16, alin(7) ,"in momentul încheierii procesului verbal agentul este obligat sa aducă la cunoștință dreptul de a face obiecțiuni, la rubrica Alte mențiuni, sub SANCȚIUNEA NULITĂȚII PV"
Crezi că ar fi suficient?
O zi bună

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie proces-verbal Se7en10 Se7en10 Buna ziua! Am depus o contestatie impotriva unui proces-verbal care se baza pe necompletarea datelor personale din CI si anume cnp, serie si numar. Am depus ... (vezi toată discuția)
Proces verbal cnp gresit richy richy Buna seara, Am primit o amenda pentru traversare neregulamentara ca si pieton dar dupa ce am recitit procesul verbal am observat ca CNP-ul este scris gresit ... (vezi toată discuția)
Contestatie pentru anularea pv contraventie georgedr72 georgedr72 In data de 18.07.1014 am fost sanctionat de un echipaj al Politiei Rurale Vladuceni- VL pentru depasirea in zona indicatorului depasirea interzisa si incalcand ... (vezi toată discuția)