Am primit o amenda pentru traversare neregulamentara ca si pieton dar dupa ce am recitit procesul verbal am observat ca CNP-ul este scris gresit ... agentul a uitat sa scrie o cifra + numarul apartamentului unde locuiesc este scris gresit.
As avea castig de cauza la o eventuala contestatie?
Nu aveti ce pierde daca depuneti contestatie ...asa ca aveti grija sa nu pierdeti termenul de depunere, adica 15 zile de la comunicarea procesului verbal.
Daca procesul verbal nu este completat corect atunci acesta devine nul de drept.Daca depuneti contestatie aveti castig de cauza.
Contestatia trebuie depusa in termen.
Conform art. 16, alin.1 din OG nr.2/2001 procesul-verbal
de constatare a contravenţiei va cuprinde în mod obligatoriu,
sub sancţiunea nulităţii, data şi locul unde este încheiat, datele
de identificare a contravenientului, a organului constatator.
la rubrica obiectiuni ati scris ceva?lipsa obiectiunilor este o nulitate absoluta avand in vedere ca in acest mod contravenientul este lipsit de dreptul sau de aparare,agentul este obligat sai aduca contravenientului la cunostinta acest drept ,drept menit sa garanteze dreptul la aparare .faptul ca ai semnat nu atrage concluzia ca nu ai avut obiectiuni ,ci numai faptul ca ai luat la cunostinta de pv si ca ti sa inmanat un exemplar,daca insisti mai discutam si alte detaliiiiiii