avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... contestatie p-v
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

contestatie p-v

As avea o intrebare in legatura cu contestatia unui p-v de contraventie, in cazul in care la intocmirea p-v nu mi s-a acordat posibilitatea de a face obiectiuni, p-v este lovit de nulitate absoluta sau nu?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 18:22, 5 Noiembrie 2009
~ Conținut șters la cerere ~
(7) In momentul incheierii procesului-verbal agentul constatator este obligat sa aduca la cunostinta contravenientului dreptul de a face obiectiuni cu privire la continutul actului de constatare. Obiectiunile sunt consemnate distinct in procesul-verbal la rubrica "Alte mentiuni", sub sanctiunea nulitatii procesului-verbal.
:love2:
Un proces verbal de constatare a contraventiei este lovit de nulitate absoluta numai daca lipsesc mentiunile prevazute la art. 17 din OG nr. 2/2001.

ART. 17
Lipsa mentiunilor privind numele, prenumele şi calitatea agentului constatator, numele şi prenumele contravenientului, iar în cazul persoanei juridice lipsa denumirii şi a sediului acesteia, a faptei săvârşite şi a datei comiterii acesteia sau a semnăturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constata şi din oficiu.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nulitatea unui proces-verbal gioarsa gioarsa Va rog sa-mi spuneti daca un proces-verbal de amenda poate fi declarat nul in conditiile in care adresa nu este trecuta, iar CNP-ul este gresit. Si daca ... (vezi toată discuția)
Mentiuni proces verbal georcaeff georcaeff Buna ziua! In legatura cu un proces verbal de contraventie. Am luat o amenda pentru circulatie cu lumini de ceata, desi aveam DRL. Este vreun articol de ... (vezi toată discuția)
Cazuri de nulitate absoluta a unui proces verbal de contraventie, plangere contraventionala impotriva acestuia Fatima_Miriam Fatima_Miriam Buna seara, Va rog sa imi comunicati daca in afara de : \"Lipsa mentiunilor privind numele, prenumele si calitatea agentului constatator, numele si prenumele ... (vezi toată discuția)