BeniaminCaba a scris:
(...) Precizez ca nu am semnat procesul verbal pentru ca au refuzat sa imi arate inregistrarea video.
Semnarea procesului verbal de contraventie nu reprezinta recunoasterea vinovatiei ci doar luarea la cunostinta (chiar asa scrie in spatiul unde trebuie semnat "Am luat la cunostinta").
Tot in procesul verbal scrie ca contravenientul poate face plangere impotriva pv in termen de 15 zile de la data inmanarii/comunicarii, acest lucru fiind prevazut la art. 118 din OUG 195.
De asemenea aveti dreptul sa faceti obiectiuni.
Art. 180. –
(5) În momentul încheierii procesului-verbal agentul constatator este obligat sa aduca la cunostinta contravenientului dreptul de a face obiectiuni cu privire la continutul actului de constatare. Obiectiunile trebuie consemnate distinct în procesul-verbal la rubrica „Alte mentiuni”, sub sanctiunea nulitatii procesului-verbal.
In schimb nu se prevede nicaieri in legislatie ca politia este obligata sa prezinte pe loc contravenientului inregistrarea video a incalcarii regulilor de circulatie sau documente care sa dovedeasca ca radarul este verificat metrologic sau alte documente (legitimatia politistului, ordinul de serviciu, etc.).
motive privind anularea pv gasiti aici
www.avocatnet.ro/content/art...