avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... contestatie pv
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

contestatie pv

Am fost depistat de radar cu 96 km. in localitate, la 20 -30 de metri de pancarda de intrare in loc. Bradul jud Sibiu.
As vrea sa stiu daca ma pot lega de unul din motive:
1. La rubrica "alte mentiuni" agentul a notat " nu recunoaste cele consemnate in pv"
Eu consider ca nu mi sa comunicat ca am dreptul la obiectiuni cf. OG 2/2201, ci doar am fost intrebat daca recunosc sau nu.
2. Agentul "constatator" nu a fost acelasi cu cel care m-a inregistrat cu aparatul radar; PV s-a incheiat undeva in afara localitatii de un alt agent folosindu-se statia de emisie receptie ca mijloc de comunicare.
3. Din filmare se poate vedea ca masina era in franare la 20-30 de metri de la intrare in localitate fapt pe care il consider exces de zel si mai mult decat atat nu s-a actionat pentru a preveni ci pentru a amenda.
Cel mai recent răspuns: obe , utilizator 11:39, 25 Septembrie 2009
Faceti contestatie ,cereti neaparat in instanta inregistrarea video si daca aveti si martori care sa confirme cele sustinute de dvs. ar fi mai bine.
Sa cer anularea pv pentru care din cele 3 motive? sau pentru toate?
Martor nu am si as vrea sa se judece in lipsa pt. ca daca ma deplasez pana in Sibiu nu am facut nimic.
Ati putea incerca sa contestati procesul verbal e dreptul dv. pentru motivele invocate de dv. dar sanse sincer nu prea cred ca aveti nu aveti nici un martor,?? un sfat insa va dau Loc Bradu apartine de judecatoria Avrig Jud. Sibiu daca cereti judecatrea in lipsa veti pierde cu siguranta (din proprie experienta va spun ;)) .....
Da,
interesant
deci daca cer judecarea in lipsa pierd, daca sunt din bucuresti si deplasarea pana acolo ar insemna foarte multi bani (mai bine platesc amenda), iar politistii daca esti din alta localitate te pot amenda razand, poate pentru nimic, bazandu-se pe cele de mai sus.
Se pare ca asta este sistemul.
De ce sunt tratate altfel cauzele care se cer sa fie judecate in lipsa?????????????
se poate considera ca nu mi-a fost adus la cunostinta ca am dreptul la obiectiuni?
agentul a notat la rubrica "alte mentiuni" "nu recunoaste cele consemnate in pv".
Poate obiectiunile mele erau altele nu doar daca recunosc sau nu. Am dreptate?

Alte discuții în legătură

Retinere permis pentru depasirea vitezei daniz daniz Am fost surprins de un radar care era in mers pe un DN cu viteza de 117 km/h, pe motiv ca drumul era in lucru si era limita 50, problema este ca era un ... (vezi toată discuția)
Amendat fara sa-mi faca proces verbal. fale fale Am fost oprit de Politie in zona cu limitare de viteza la 70 km/h. Mi-a spus ca aveam 84 km/h si nu mi-a dat nici P.V sa semnez nimic. Mi-a spus doar ca amenda ... (vezi toată discuția)
Radar ONU EMIL ONU EMIL Daca ma opreste poilitia rutiera pe motiv ca am circulat prin localitate cu 90 km/h si solicit sa vad imaginea cu masina si viteza inregistrata de ap. radar ... (vezi toată discuția)