avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie pentru anularea PV contraventie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie pentru anularea PV contraventie

In data de 18.07.1014 am fost sanctionat de un echipaj al Politiei Rurale Vladuceni- VL pentru depasirea in zona indicatorului depasirea interzisa si incalcand linia continua cu amenda (4 puncte-amenda) si retinerea permisului (fara puncete penalizare !)
Mentiuni inscrise in PV de catre agentul constatator: „a depasit autoturismul marca Smart cu nr. DJ... care circula regulamentar in aceeasi directie incalcand marcajul longitudinal simplu continuu”. Martor - soferita masinii depasite, care a scris ce i a dictat politaiul si a plecat inainte sa semnez eu pv ul.
Probleme - dupa parerea mea- in PV :
-locul presupusei depasiri este consemnat "pe raza satului Vladuceni, ori in acel moment eu eram clar in Olanesti
- scrie ca fapta e prevazuta de art 120 lit h din OUG 195/2002 si sanctionata de art 100 lit h din OUG 195/2002, eroare flagranta dupa mine, OUG 195/2002 neprecizand sanctiuni, ci HG1391/2006
Am contestat pv, cerand anularea lui pentru :
- "nu mentioneaza locul exact al presupusei contraventii, locul precizat in pv fiind DN64 loc Vladesti, locatia reala fiind DN64A loc Olanesti"
- "Nu a existat nici un motiv temeinic pentru a fi oprit, in locatia in care am fost oprit si in care se presupune a se fi intamplat fapta marcajul rutier fiind inexistent" - lucru dovedit cu foto
- "Marcajele rutiere prezente in zona sunt ambigue" - dovezi foto, in zona marcajele fiind vechi si necorespunzatoare
Am cerut politiei sa aduca probe.
In intampinare, politia VL cere audierea martorei- cu care sunt de acord- si arata ca: nu poate fi anulat pv deoarece sunt indeplinite cond. art17 din oug 2/2001; "petentul a fost sanctionat in temeiul art 120 lit h din HG 1391/2006" si in decursul unei pagini motiveaza suspendarea permisului prin pericolul social pe care l reprezint :) ca o sanctiune complementara celei principale; apreciaza ca "sanctiunea contraventionala a fost aplicata intocmai in conformitate cu art 21 alin3 din OG2/2001"
Au anexat o adresa a agentului catre SPR Valcea in care scrie ca "permis retinut conf art 100 alin3 din oug 195/2002 pentru faptele prevazute si pedepsite de "

Va rog sa ma ajutati cu cateva idei prin care sa mi formulez raspunsul la intampinare, bazandu ma pe :
- foto ce indica inexistenta marcajului la locul faptei (am scris in actiune, nu stiu dc. sa mai revin)
- insist pe inexactitatea totala a locului faptei din PV cu cel real (10Km intre cele doua locuri)
- precizarea importanta dupa mine ca sanctiunea precizata .... (aici am nevoie de formulare, va rog) nu este prevazuta de ce e scris in pv.
Multumesc mult si astept cu interes raspunsurile Dvs.
Ultima modificare: Vineri, 19 Septembrie 2014
georgedr72, utilizator
Ma bucur ca nu v am inselat asteptarile. De enervat nu m am enervat, dar nu cred ca e cineva care ar fi facut altcumva in aceasta situatie - linia o fi fost vizibila pe la 1958 cand a fost trasata, dar la momentul respectiv nu exista !
Cererea a fost respinsa si la apel. Daca gresim, incercam sa determinam daca "cap de creta" isi face treaba corespunzator. Cand greseste flagrant, e tot degeaba. Degeaba sunt legi. Nu sunt pentru toti. ca doar de aceea avem "inamovibili" - aplica ce vor, cum vor, cand vor.
Merci de atentie si interes asupra subiectului.
Ultima modificare: Joi, 26 Martie 2015
georgedr72, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare pv circulație încheiat fara a completa rubrica alte mentiuni Bogdan4D Bogdan4D Ieri mi s-a întocmit un pv pentru ca am depășit un tir pe linia continua de la o trecere de pietoni pe dn7. Am fost înregistrat cu camera video de pe ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am fost amendat cu 6×145=870 lei iar la descrierea ... Mihai/2061 Mihai/2061 Buna ziua, am fost amendat cu 6×145=870 lei iar la descrierea faptei scrie ca am condus si la intersectie nu m-am incadrat corespunzator directiei de mers ... (vezi toată discuția)
Proces verbal intocmnit gresit nu corespunde data si incadrarea contravntei mihai0888 mihai0888 Acum o luna de zile am fost oprit cu masina de serviciu in trafic fara intentie nu am avut permisul de conducere la mine politistul mia trecut acest fapt in ... (vezi toată discuția)