avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Agentul de poliție a completat un PV de contravenție ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Agentul de poliție a completat un PV de contravenție cu alt motiv la sancționare decât cel comunicat șoferului. Există probă video, se poate folosi în instanță?

Bun gasit,

Astazi un prieten a fost oprit de un echipaj pentru ca a trecut peste linia continua intrand intr-un peco, de mentionat ca acel peco este situat la iesire dintr-o localitate unde singurul mod pentru a intra este ori sa calci linia continua ori sa te duci in localitatea urmatoare sa intorci, desigur fiind vizibilitate maxima majoritatea inclusiv politia fac acest lucru pe linia continua.

Bun, l-a oprit si i-a zis ca a calcat linia continua, acesta le-a spus ca inclusiv ei au intrat asa si ca toti fac asta acolo, agentul a plecat cu actele si ulterior a venit si i-a spus ca i-a dat avertisment pt centura.

Treaba e ca, nu e tocmai asa, cand a venit la masina, prietenul meu a pornit filmarea, filmarea cuprinde discutia, fata prietenului meu si se vede uniforma agentului, iar discutia e cam asa: ai avertisment, pentru centura prietenul se uita, agentul ii zice "semneaza" cand vrea sa se uite iar acesta ii spune ca vrea sa asigure ca e pentru centura, agentul spune ca e pentru centura si ii zice iar sa semneze

Acasa insa, a descoprit ca are amenda 300 lei plus 8 puncte penalizare, dupa ce a "descifrat" scrisul.

Poate face ceva, in instanta, se poate folosii filmarea? Agentul nu a citit procesul, nu a intrebat de mentiuni, nimic, i-a zis ca e avertisment dar era de fapt amenda.
Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: mariustz , utilizator 19:55, 7 Februarie 2019
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu am gasit ca virajul la stanga trecand peste linia continua care desparte sensurile de circulatie se sanctioneaza cu 6 puncte de penalizare , nu cu 8 (art. 108, alin.(1) lit. d) pct. 9 din OUG nr. 195/2002.
Depuneti plangere contraventionala in termen de 15 zile de la data primirii procesului verbal de contraventie. Plangerea se depune la Judecatoria la care este arondat locul savarsirii contraventiei.
Puteti folosi filmarea drept proba daca din aceasta rezulta elemente care sustin plangerea contraventionala privind anularea procesului verbal de contraventie.
ng. Ioan Ciobanu
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
In plus, recomandarea mea este sa formulati o plangere penala sub aspectul savarsirii infractiunii de fals intelectual, fapta prevazuta si sanctionata de catre art. 321 Cod penal. Infractiunea a fost savarsita prin prin atestarea unor fapte sau imprejurari necorespunzatoare adevarului.
In mod evident, procesul verbal de contraventie si filmarea respectiva le veti depune in probatiune.
Buna ziua "mariustz".

In cazul unei plangeri penale, pe langa cele ce vi s-au sugerat mai sus, nu uitati de infractiunea "fals in inscrisuri".

Utilizarea inregistrarii audio/video este posibila doar cu acceptul instantei de judecata, in conditiile legii.

Atentie ! Probabil, inregistrarea contine si discutia referitoare la trecerea peste dunga continua.

Succes !!!
Buna seara,

A depus contestatie, a mentionat 2 CD-uri cu filmarea de pe telefon in plangere, insa a venit acest document acasa:

[ link extern ]

La ce se refera? In plangere s-a mentionat numele agentului, si sectia de unde apartine.
Trebuia scris pe copia pv si buletin cf cu originalul?
Trebuia sa depunem si adresa la IPJ?
Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 7 Februarie 2019
mariustz, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie amenda circulatie rutiera kymon kymon Am facut o plangere asupra unui proces verbal in care am fost sanctionat pentru doua contraventii : 1. schimbarea directiei de mers prin viraj spre stanga, ... (vezi toată discuția)
Fals in acte Ionut888 Ionut888 In data de 31.05.2012 , m-am deplasat cu masina la un prieten acasa . In drum spre acesta , in fata mea la un semafor se afla politia rurala Resita. Am mers in ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru neprezentarea cartii de identitate sor_bgs sor_bgs Am fost oprit de un echipaj al politiei rurale presupun, care oprea masinile dupa bunul lor plac. Am avut toate actele la mine cu exceptia cartii de identitate ... (vezi toată discuția)