avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1007 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Fals in acte
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Fals in acte

In data de 31.05.2012 , m-am deplasat cu masina la un prieten acasa . In drum spre acesta , in fata mea la un semafor se afla politia rurala Resita. Am mers in spatele acestora aproximativ 1 km , dupa care am depasit masina politiei si m-am oprit in fata casei prietenului meu.In momentul cand m-am dat jos din masina , politia a aprins girofarele pentru a ma oprii , dar eu eram coborat deja din masina , au venit la mine un politist si un jandarm cerand sa le prezint actele . Actele masinii nu le aveam la mine , i-am prezentat permisul , mi-au dat amenda , 210 lei in 48 de ore , iar procesul verbal nu l-am semnat . In data de 1.06.2012 m-am trezit cu procesul verbal la usa , analizandu-l am ramas surprins de ceea ce vad . In procesul verbal la martor asistent a fost scris numele prietenului meu , CNP , si semnatura , insa prietenul meu nu a semnat nimic , si nu si-a dat aceste date . I-am aratat procesul verbal prietenul meu sa isi vada semnatura , dar acesta a zis ca nu el a semnat , in concluzie , a semnat Domnul politist.
Eu as dori sa fac contestatie pentru ca mi-a cerut actele cand eram in afara autovehiculului , si sa depun o plangere impotriva agentului deoarece a semnat si a folosit datele personale ale prietenului meu.
As dori sa ma ajutati in ceea ce priveste formularea contestatiei si a plangerii , mentionez ca prietenul meu se prezinta ca martor si probabil daca nu gresesc , parte vatamata . Va rog sa ma ajutati cat mai urgent deoarece expira perioada de 15 zile in care pot depune contestatie. Multumesc.
Buna ziua

Aceasta este fapta savarsita de agentul constatator

FALSURI ÎN ÎNSCRISURI

Falsul material în înscrisuri oficiale
Falsificarea unui înscris oficial prin contrafacerea scrierii ori a subscrierii sau prin alterarea lui în orice mod, de natură să producă consecinţe juridice, se pedepseşte cu închisoarea
Falsul prevăzut în alineatul precedent, săvârşit de un funcţionar în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, se pedepseşte de asemenea cu închisoarea
Va recomand sa atacati procesul verbal de contraventie , sa chemati ca martor in instanta pe prietenul Dvs. care sa confirme si in fata instantei ca nu a semnat procesul verbal de contraventie si intre timp formulati si o plangere penala impotriva agentului care a intocmit procesul verbal de contraventie
Ultima modificare: Vineri, 8 Iunie 2012
Salagean Vasilica, Consilier juridic
@ salageanvasilica

Multumesc mult pentru sfaturi , dar as mai avea o mica problema.
Daca se poate sa ma ajutati sa formulez plangerile , am vazut niste contestatii la amenzi , dar scriau si art. si ordonante , v-as ruga frumos daca se poate sa ma ajutati , sa-mi dati niste repere . Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 8 Iunie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
CATRE

JUDECATORIA ........



Subsemnatul petent ........, domiciliat in localitatea ....... str. ..... nr..., bl...., ap. ..., jud. ......, in contradictoriu cu intimata IPJ............. Politia Rutiera ....... cu sediul in ...... str. ..... nr....., judetul .........., formulez si inaintez prezenta


PLANGERE CONTRAVENTIONALA

Prin care solicit:
In principal sa admiteti plangerea contraventionala formulata si sa anulati procesul verbal de contraventie Seria ..... nr. ......, incheiat de IPJ la data de ......., ca netemeinic si nelegal si sa ma exonerati de la plata amenzii contraventionale in valoare de ........ RON.
In subsidiar solicit transformarea amenzii in avertisment in conformitate cu art. 7 din O.G. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor.

In fapt
Prin procesul verbal de contraventie seria.... nr...... incheiat la data de ..... de catre Politia Rutiera a Judetului ......, am fost sanctionat contraventional cu suma de ...... RON, , pentru savarsirea contraventiilor prevazute la art. ... alin..... , din O.U.G. nr. 195/2002 si sanctionate potrivit art. .... alin..... din O.U.G. nr. 195/2002 Rep. ( aceste date se preiau din procesul verbal de contraventie)
Astfel , in data de ........... ma deplasam cu autoturismul ............... ( explicati cele intamplate)
Avand in vedere cele sus mentionate solicitam a binevoi admiterea plangerii contraventionale asa cum a fost formulata impotriva procesului verbal de contraventie seria ... nr. .... din data de .... si pe cale de consecinta sa dispuneti anularea procesului verbal de contraventie in conformitate cu O.G. 2/2001 coroborat cu O.G. 195/2002 Rep. si exonerarea mea de la plata amenzii contraventionale
In cazul in care veti respinge motivele invocate, va rog sa dispuneti transformarea sanctiunii amenzii aplicate prin procesul verbal de contraventie mentionat in sanctiunea “Avertisment” , in conformitate cu prevederile art. 7 din O.G. nr. 2/2001.
Consider ca, fapta retinuta prin procesul verbal de contraventie prezinta un pericol social redus, nu am prejudiciat si nici nu am lezat pe cineva, astfel ca legiuitorul a prevazut la art. 7 pct. 3 din O.G. nr. 2/2001, ca “Avertismentul se poate aplica si in cazul in care actul normativ de stabilire si sanctionare a contraventiei nu prevede aceasta sanctiune”.
Avertismentul in forma scrisa pe langa elementul moral de mustrare cuprinde si pe acela de atentionare cu privire la conduita ce trebuie avuta in viitor din partea contravenientului.

Probe : solicit proba cu inscrisuri. martori precum si orice alte probe a caror necesitate vor rezulta din dezbateri.
Solicit citarea in calitate de martor a D-lui ..........domiciliat in ........str......jud.............

Solicit judecarea cauzei si in lipsa mea.
Depun prezenta in doua exemplare in vederea comunicarii cu intimata.


Cu respect,







Ultima modificare: Vineri, 8 Iunie 2012
Salagean Vasilica, Consilier juridic
Va multumesc foarte mult pentru ajutorul acordat . Sper ca nu o sa va deranjeze daca o sa mai apelez la dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala - depasirea vitezei mick7m mick7m in zona Pielesti- Bals pe niste pante exista intradevar limita de viteza mai intai la 70 apoi la 50 .mi s-a intamplat sa dau intr-un radar ,exact pus cum ... (vezi toată discuția)
Formulare cerere plangere contraventionala claudia_vasilica claudia_vasilica Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu: - Formularea unei cereri de chemare in judecata in vederea anularii unui proces-verbal si al redobandirii permisului de ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala lodge lodge Buna seara , Va rog,sa ma ajutati sa contest o amenda de circulatie,cum se procedeaza!Nu sunt vinovat,consider ca s-a facut un abuz! Mentionez,ca nu am ... (vezi toată discuția)