Buna ziua
Aceasta este fapta savarsita de agentul constatator
FALSURI ÎN ÎNSCRISURI
Falsul material în înscrisuri oficiale
Falsificarea unui înscris oficial prin contrafacerea scrierii ori a subscrierii sau prin alterarea lui în orice mod, de natură să producă consecinţe juridice, se pedepseşte cu închisoarea
Falsul prevăzut în alineatul precedent, săvârşit de un funcţionar în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, se pedepseşte de asemenea cu închisoarea
Va recomand sa atacati procesul verbal de contraventie , sa chemati ca martor in instanta pe prietenul Dvs. care sa confirme si in fata instantei ca nu a semnat procesul verbal de contraventie si intre timp formulati si o plangere penala impotriva agentului care a intocmit procesul verbal de contraventie
@ salageanvasilica
Multumesc mult pentru sfaturi , dar as mai avea o mica problema.
Daca se poate sa ma ajutati sa formulez plangerile , am vazut niste contestatii la amenzi , dar scriau si art. si ordonante , v-as ruga frumos daca se poate sa ma ajutati , sa-mi dati niste repere . Multumesc
CATRE
JUDECATORIA ........
Subsemnatul petent ........, domiciliat in localitatea ....... str. ..... nr..., bl...., ap. ..., jud. ......, in contradictoriu cu intimata IPJ............. Politia Rutiera ....... cu sediul in ...... str. ..... nr....., judetul .........., formulez si inaintez prezenta
PLANGERE CONTRAVENTIONALA
Prin care solicit:
In principal sa admiteti plangerea contraventionala formulata si sa anulati procesul verbal de contraventie Seria ..... nr. ......, incheiat de IPJ la data de ......., ca netemeinic si nelegal si sa ma exonerati de la plata amenzii contraventionale in valoare de ........ RON.
In subsidiar solicit transformarea amenzii in avertisment in conformitate cu art. 7 din O.G. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor.
In fapt
Prin procesul verbal de contraventie seria.... nr...... incheiat la data de ..... de catre Politia Rutiera a Judetului ......, am fost sanctionat contraventional cu suma de ...... RON, , pentru savarsirea contraventiilor prevazute la art. ... alin..... , din O.U.G. nr. 195/2002 si sanctionate potrivit art. .... alin..... din O.U.G. nr. 195/2002 Rep. ( aceste date se preiau din procesul verbal de contraventie)
Astfel , in data de ........... ma deplasam cu autoturismul ............... ( explicati cele intamplate)
Avand in vedere cele sus mentionate solicitam a binevoi admiterea plangerii contraventionale asa cum a fost formulata impotriva procesului verbal de contraventie seria ... nr. .... din data de .... si pe cale de consecinta sa dispuneti anularea procesului verbal de contraventie in conformitate cu O.G. 2/2001 coroborat cu O.G. 195/2002 Rep. si exonerarea mea de la plata amenzii contraventionale
In cazul in care veti respinge motivele invocate, va rog sa dispuneti transformarea sanctiunii amenzii aplicate prin procesul verbal de contraventie mentionat in sanctiunea “Avertisment” , in conformitate cu prevederile art. 7 din O.G. nr. 2/2001.
Consider ca, fapta retinuta prin procesul verbal de contraventie prezinta un pericol social redus, nu am prejudiciat si nici nu am lezat pe cineva, astfel ca legiuitorul a prevazut la art. 7 pct. 3 din O.G. nr. 2/2001, ca “Avertismentul se poate aplica si in cazul in care actul normativ de stabilire si sanctionare a contraventiei nu prevede aceasta sanctiune”.
Avertismentul in forma scrisa pe langa elementul moral de mustrare cuprinde si pe acela de atentionare cu privire la conduita ce trebuie avuta in viitor din partea contravenientului.
Probe : solicit proba cu inscrisuri. martori precum si orice alte probe a caror necesitate vor rezulta din dezbateri.
Solicit citarea in calitate de martor a D-lui ..........domiciliat in ........str......jud.............
Solicit judecarea cauzei si in lipsa mea.
Depun prezenta in doua exemplare in vederea comunicarii cu intimata.
Cu respect,