Buna seara ,
Va rog,sa ma ajutati sa contest o amenda de circulatie,cum se procedeaza!Nu sunt vinovat,consider ca s-a facut un abuz!
Mentionez,ca nu am semnat procesul verbal!
Va multumesc foarte mult!
Subsemnatul, _____________________, domiciliat in __________________ , judetul _________,
în temeiul prevederilor art.118 din O.U.G.nr.195/2002 cu modificarile si completarile ulterioare, cu aplicarea art. 31 din O.G. nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor formulez:
PLANGERE CONTRAVENTIONALA
impotriva procesului-verbal de contraventie nr. _________incheiat de I.P.J. __________, Serviciul Politie Rutieră,
prin care solicit instanţei de judecată ca prin hotararea pe care o va pronunta sa dispuna
1. admiterea plangerii,
2. anularea procesului-verbal,
3. exonerarea de la plata amenzii
Motivele plangerii:
In fapt:
La data de ______________am circulat pe _______cu autovehiculul marca ____--, cu numarul de inmatriculare _________,(se poveste exact ce s-a intamplat, imprejurarile in care a fost incheiat procesulk verbal)
Pe cale de consecinţă, solicit onoratei instanţe, ca în raport de motivele pe care le-am invocat şi în conformitate cu probele care se vor administra, să se admită plangerea şi să se dispună exonerarea mea de la plata amenzii.
Imi rezerv dreptul de a proceda la completarea prezentei si cu alte aspecte daca vor fi necesare pentru justa solutionare a cauzei.
In drept, îmi intemeiez plângerea pe dispozitiile art 48 si urm, art. 118 si urm din OUG 195/2002 republicata si art. 16 din OG 2/2001
In dovedirea motivelor enuntate inteleg sa ma folosesc de proba cu acte şi un martor.
Plângerea contraventionala este scutita de la plata taxelor judiciare de timbru si a timbrului judiciar în conformitate cu dispozitiile art. 36 din OG nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor si art. 15 lit. i din Legea nr. 146/1997 si art. 1 din O.G. nr. 32/1995 privind timbrul judiciar.
Depun prezenta plangere în dublu exemplar împreună cu copia procesului-verbal nr. _______---incheiat de I.P.J. ___________. carte de identitate seria _nr. _______ eliberat de Politia __________,.
Data depunerii – Semnatura
………….. ……….
DOMNULUI PRESEDINTE AL JUDECATORIEI __________
Model orientativ! Sunt importante consemnarile din procesul verbal, textele de lege trebuie verificate pentru invocarea corecta!Succes!
Te adresezi instantei cu o cerere , Domnule Presedinte , Subsemnatul... formulez plangere impotriva Procesului verbal de contraventie nr... emis de .. si solicit anularea ac estuia pentru urmatoarele motive: In continuare expui motivele pe care le consideri , soliciti probe cu inscrisuri si eventual martori .Atasezi procesul verbal in copie. Cererea se depune in doua exemplare la instanta cea mai apropiata locului unde s-a produs incidentul si s-a aplicat sanctiunea. Te poti adresa unui avocat daca nu te descurci macar pentru redactarea cererii. Ai grija la termenul de 15 zile.
Buna seara,
Nu am primit procesul verbal,totul s-a intamplat in aceasta seara la orele 19,30.Pentru ,ca nu am vrut sa semnez,am fost amenintata (o sa ne mai intalnim in trafic si o sa am grija de d-voastra),sun cuvintele politistului!Intentionez sa ma adresez si comandantului PENTRU A MA PLANGE DE ATITUDINEA POLITISTULUI.Se poate contesta procesul-verbal si aici,la sediul politiei,adresandu-ma sefului de post,pentru anularea acestuia, tinand cont ca nu l-am semnat?
Va multumesc foarte mult pentru ajutor!
Fals in acte
Ionut888
In data de 31.05.2012 , m-am deplasat cu masina la un prieten acasa . In drum spre acesta , in fata mea la un semafor se afla politia rurala Resita. Am mers in ... (vezi toată discuția)