avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere contraventionala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere contraventionala

Buna seara ,
Va rog,sa ma ajutati sa contest o amenda de circulatie,cum se procedeaza!Nu sunt vinovat,consider ca s-a facut un abuz!
Mentionez,ca nu am semnat procesul verbal!
Va multumesc foarte mult!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 02:37, 27 Februarie 2012
DOMNULE PRESEDINTE,

Subsemnatul, _____________________, domiciliat in __________________ , judetul _________,
în temeiul prevederilor art.118 din O.U.G.nr.195/2002 cu modificarile si completarile ulterioare, cu aplicarea art. 31 din O.G. nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor formulez:
PLANGERE CONTRAVENTIONALA
impotriva procesului-verbal de contraventie nr. _________incheiat de I.P.J. __________, Serviciul Politie Rutieră,
prin care solicit instanţei de judecată ca prin hotararea pe care o va pronunta sa dispuna
1. admiterea plangerii,
2. anularea procesului-verbal,
3. exonerarea de la plata amenzii

Motivele plangerii:
In fapt:
La data de ______________am circulat pe _______cu autovehiculul marca ____--, cu numarul de inmatriculare _________,(se poveste exact ce s-a intamplat, imprejurarile in care a fost incheiat procesulk verbal)
Pe cale de consecinţă, solicit onoratei instanţe, ca în raport de motivele pe care le-am invocat şi în conformitate cu probele care se vor administra, să se admită plangerea şi să se dispună exonerarea mea de la plata amenzii.
Imi rezerv dreptul de a proceda la completarea prezentei si cu alte aspecte daca vor fi necesare pentru justa solutionare a cauzei.
In drept, îmi intemeiez plângerea pe dispozitiile art 48 si urm, art. 118 si urm din OUG 195/2002 republicata si art. 16 din OG 2/2001
In dovedirea motivelor enuntate inteleg sa ma folosesc de proba cu acte şi un martor.
Plângerea contraventionala este scutita de la plata taxelor judiciare de timbru si a timbrului judiciar în conformitate cu dispozitiile art. 36 din OG nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor si art. 15 lit. i din Legea nr. 146/1997 si art. 1 din O.G. nr. 32/1995 privind timbrul judiciar.
Depun prezenta plangere în dublu exemplar împreună cu copia procesului-verbal nr. _______---incheiat de I.P.J. ___________. carte de identitate seria _nr. _______ eliberat de Politia __________,.

Data depunerii – Semnatura
………….. ……….


DOMNULUI PRESEDINTE AL JUDECATORIEI __________



Model orientativ! Sunt importante consemnarile din procesul verbal, textele de lege trebuie verificate pentru invocarea corecta!Succes!
Te adresezi instantei cu o cerere , Domnule Presedinte , Subsemnatul... formulez plangere impotriva Procesului verbal de contraventie nr... emis de .. si solicit anularea ac estuia pentru urmatoarele motive: In continuare expui motivele pe care le consideri , soliciti probe cu inscrisuri si eventual martori .Atasezi procesul verbal in copie. Cererea se depune in doua exemplare la instanta cea mai apropiata locului unde s-a produs incidentul si s-a aplicat sanctiunea. Te poti adresa unui avocat daca nu te descurci macar pentru redactarea cererii. Ai grija la termenul de 15 zile.
Pentru un sprijin eficient, rog dati mai multe detalii.
Buna seara,
Nu am primit procesul verbal,totul s-a intamplat in aceasta seara la orele 19,30.Pentru ,ca nu am vrut sa semnez,am fost amenintata (o sa ne mai intalnim in trafic si o sa am grija de d-voastra),sun cuvintele politistului!Intentionez sa ma adresez si comandantului PENTRU A MA PLANGE DE ATITUDINEA POLITISTULUI.Se poate contesta procesul-verbal si aici,la sediul politiei,adresandu-ma sefului de post,pentru anularea acestuia, tinand cont ca nu l-am semnat?
Va multumesc foarte mult pentru ajutor!
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Februarie 2012
lodge, utilizator
Procesul vb o sa il primiti prin posta ! dupa ce il primiti in termen de 15 zile inpotriva procesului vb puteti depune o plangere la parchet!

Alte discuții în legătură

Formulare cerere plangere contraventionala claudia_vasilica claudia_vasilica Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu: - Formularea unei cereri de chemare in judecata in vederea anularii unui proces-verbal si al redobandirii permisului de ... (vezi toată discuția)
Intampinare proces verbal inpotriva parcari neregulamentare DjAlexz DjAlexz Buna ziua Cine ar putea sa ma ajute si pe mine cu o intampinare impotriva unei parcari neregulamentare care nu sa dat de agentul constatator si nu a fost nici ... (vezi toată discuția)
Fals in acte Ionut888 Ionut888 In data de 31.05.2012 , m-am deplasat cu masina la un prieten acasa . In drum spre acesta , in fata mea la un semafor se afla politia rurala Resita. Am mers in ... (vezi toată discuția)