avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu copil minor

Buna ziua sunt casatorita si urmeaza sa am un copil in cazul unui divort eu revin la numele de dinainte de casatorie dar copilul meu ramane pe numele sotului?
Doresc sa stiu in situatia in care copilul nu este recunoscut de tata el tot poarta numele lui deoarece eu sunt casatorita cu el si am numele lui ,atunci cand divortez pot schimba numele copilului?
Dar in situatia in care copilul este recunoscut de tatal lui si eu revin la numele dinainte de casatorie copilul ramane cu numele tatalui?
Intreb acest lucru deoarece sunt in prag de divort si o sa am un copil am nevoie de un sfat cum este mai bine ca copilul meu sa fie recunoscut de tatal lui s-au sa trec tata necunoscut?
copilul conceput in timpul casatoriei este al sotului mamei.
exista intr-adevar aceasat stipulare legala insa ea este doar o prezumtie care poate fi rasturnata prin ” tagada paternitatii”
daca copilul a fost coonceput in timpul casatoriei este prezumat al sotului. copilul va purta numele acestuia. desigur, sotul poate sa faca tagada paternitatii. este o actiune separata. daca i se admite copilul poate sa nu mai poarte numele sotului. nu conteaza ca sunteti in divort.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Februarie 2013
Antoanela Geaman, Avocat
Da, doamna, daca divortati copilul va pastra numele pe care il are acum, caci el nu divorteaza si starea lui civila nu se va schimba odata cu a dv.
La fel, copilul isi va pastra numele si cand dv. va veti casatori din nou sau cand tatal lui se va casatori din nou, indiferent ce nume luati dv. sau tatal lui.
Va multumesc pentru raspuns acum am inteles cum stau lucrurile.

Alte discuții în legătură

Numele de familie al copilului Mihaela Zim Mihaela Zim Buna, ma numesc Mihaela,sunt cetatean roman si locuiesc de cca.4 ani in Austria. Am fost casatorita cu un cetatean austriac si in urma divortului am ramas cu ... (vezi toată discuția)
Am rămas gravidă cât soțul era în penitenciar, dar după ce a ieșit a recunoscut că m-a folosit. vreau să divorțez și să am doar eu drepturi asupra copilului, cum să fac? ValyTat ValyTat Buna ziua! Am cunoscut un băiat innchis l-am așteptat 3 ani de zile intre timp ne am cununat acolo în penitenciar odată ieșit mi a recunoscut că doar sa ... (vezi toată discuția)
Stabilirea paternitatii ContSters223629 ContSters223629 buna ziua. as dori, prin amabilitatea dvs, sa aflu raspunsul la urmatoarea intrebare: sunt casatorita, despartita in fapt de mai multe luni. am conceput un ... (vezi toată discuția)