Buna ziua sunt casatorita si urmeaza sa am un copil in cazul unui divort eu revin la numele de dinainte de casatorie dar copilul meu ramane pe numele sotului?
Doresc sa stiu in situatia in care copilul nu este recunoscut de tata el tot poarta numele lui deoarece eu sunt casatorita cu el si am numele lui ,atunci cand divortez pot schimba numele copilului?
Dar in situatia in care copilul este recunoscut de tatal lui si eu revin la numele dinainte de casatorie copilul ramane cu numele tatalui?
Intreb acest lucru deoarece sunt in prag de divort si o sa am un copil am nevoie de un sfat cum este mai bine ca copilul meu sa fie recunoscut de tatal lui s-au sa trec tata necunoscut?
daca copilul a fost coonceput in timpul casatoriei este prezumat al sotului. copilul va purta numele acestuia. desigur, sotul poate sa faca tagada paternitatii. este o actiune separata. daca i se admite copilul poate sa nu mai poarte numele sotului. nu conteaza ca sunteti in divort.
Da, doamna, daca divortati copilul va pastra numele pe care il are acum, caci el nu divorteaza si starea lui civila nu se va schimba odata cu a dv.
La fel, copilul isi va pastra numele si cand dv. va veti casatori din nou sau cand tatal lui se va casatori din nou, indiferent ce nume luati dv. sau tatal lui.