am facut o rata la un casetofon auto. am platit ratele o perioada, apoi din cauza pierderii locului de munca nu am mai putut plati. am primit mai multe telefonae de la o firma de recuperari creante, le-am explicat ca nu pot plati suma respectiva, in schimb azi am primit un mesaj(sms) care spune cam asa :"Dosarul va fi transmis unui executor judecatoresc. Aveti la dispozitie 48h pt a achita debitul restant de (suma respectiva) aferent cardului emis de .....cum sa procedez? as fi de acord sa platesc aceasta suma in rate.
sunatii pe cei de la firma de recuperari si ajungeti la o intelegere cu ei.
banuiesc ca nu este vorba de o suma foarte mare.
mai mult daca sunteti de acord sa platiti ce datorati puteti negocia sa va scada un anumit procent din datorie.
eu am sunat pentru cineva, le-am spus ca in respectiva zi vreau sa platesc si mi-au facut o reducere destul de mare (parca 25 % din suma de platit)
Cereti un extras pentru a verifica ce sume aveti si cum v-au fost sumele imputate, dupa aceea solicitati un angajament de plata si achitati o suma cu titlu de avans. Nu cred ca va refuza IFNul :)
Incercati sa va intelegeti cu ei la o modalitate de plata convenabila pt ambele parti. Daca ajungeti in executare se aduna cheltuielile de executare si onorariul exeutorului.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Problema credit
vladp33
in 2007 am semnat un credit pentru un card RALFI IFN SA. contractul imi permite sa rambursez doar minimul de plata 2.2% din datorie cu o dobanda de 1.1% lunar. ... (vezi toată discuția)